Πρωτοποριακό πρόγραμμα Προνηπίων - «Έχει ο καιρός γυρίσματα»

Πρωτοποριακό πρόγραμμα Προνηπίων - «Έχει ο καιρός γυρίσματα»

Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος των Προνηπίων αποδείξαμε πως ο καιρός επηρεάζει τις ζωές μας με διάφορους τρόπους.

Ως «ξεναγοί» των μικρών μας μαθητών και των μαθητριών στον κόσμο που τα περιβάλλει, αξιοποιήσαμε πλούσιο εποπτικό υλικό και παιχνίδια, για να κατανοήσουμε πολλά και διαφορετικά φυσικά φαινόμενα. Παρακολουθήσαμε δελτία καιρού και γνωρίσαμε το επάγγελμα του μετεωρολόγου. Οργανώσαμε το δικό μας δελτίο καιρού και το παρουσιάσαμε στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριές μας. Φτιάξαμε τον δικό μας μετεωρολογικό σταθμό και «κλείσαμε» με τρόπο μαγικό σε ένα μπουκάλι τον ήλιο, τη βροχή, το χιόνι και τα σύννεφα. Διαβάσαμε όμορφες ιστορίες, που οι περιπέτειες τους διαδραματίζονταν μέρες βροχερές και άλλες, όταν ο ήλιος έλαμπε στον ουρανό. Τέλος, γράψαμε τα καιρικά φαινόμενα με τη βοήθεια της κυρίας Αλφαβήτας και ολοκληρώσαμε τη θεματική μας ενότητα με τίτλο « Έχει ο καιρός γυρίσματα» με την επίσκεψή μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Ο καιρός και οι φυσικές καταστροφές».

Έτσι, τα Προνήπια γνώρισαν τα διάφορα καιρικά φαινόμενα, με τρόπο βιωματικό, εξοικειώθηκαν με τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται τα διάφορα καιρικά φαινόμενα, μάθανε την σπουδαιότητα του ρόλου των καιρικών φαινομένων στην καθημερινότητα των ανθρώπων, μέσα από παιχνίδια μίμησης και ήρθαν σε επαφή με τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις φυσικές καταστροφές μέσα από την δραματοποίηση. Τέλος, ανακάλυψαν τρόπους με τους οποίους μπορούν να προβλέψουν τα καιρικά φαινόμενα.

Ο καιρός έχει πολλά γυρίσματα και εμείς μάθαμε να γυρίζουμε μαζί του!