Πρώτη θέση στον «Τοπικό Διαγωνισμό Πειραμάτων - EOES 2024»

Οι μαθητές Α. Καϊμάκης, Π. - Π. Νίκου και Δ. Τούλης (Β’ Λυκείου) κατέκτησαν την πρώτη θέση στον «Τοπικό Διαγωνισμό Πειραμάτων - EOES 2024» και προκρίθηκαν, για να συμμετάσχουν στην Πανελλήνια Φάση που θα ακολουθήσει.

Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στη Χημεία και στη Βιολογία και με τρίτο βραβείο στη Φυσική.
Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζεται το ΕΚΦΕ Κέντρου με τη συμμετοχή 17 ομάδων από σχολεία της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός EOES απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, οι οποίοι σε τριμελείς ομάδες διαγωνίζονται σε πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Οι ομάδες έχουν 1 ώρα για κάθε μάθημα και πρέπει να εκτελέσουν πειράματα με ακρίβεια και να καταλήξουν σε συμπεράσματα με βάση την επιστημονική μέθοδο.

Η δεύτερη, Πανελλήνια Φάση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη για τα σχολεία της Β. Ελλάδας. Στη συνέχεια οι δύο καλύτερες ομάδες που θα προκύψουν θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών (European Olympiad of Experimental Science - EOES 2024), που θα διεξαχθεί την Άνοιξη στο Λουξεμβούργο.

Πηγή: https://ekfekentrou.wordpress.com/2023/12/17/διεξαγωγή-τοπικού-διαγωνισμού-πειρα-4/