Ενημερωτική επίσκεψη από το Πυροσβεστικό Σώμα στα Προνήπια

Στην παρεούλα των Προνηπίων κάθε πρωί ακούμε τα όνειρα, τα σχέδια και τις ευχές κάθε μικρού παιδιού.  Οι μικροί μας μαθητές και οι μαθήτριες θέλουν να γίνουν κτηνίατροι, για να βοηθάνε τα ζωάκια, γιατροί, για να σώσουν τον κόσμο, αστυνομικοί, για να πιάσουν τους κακούς και μικροί ήρωες, για να ακούσουν τα μεγάλα «μπράβο» της ζωής.

Κάπως έτσι είναι και οι πυροσβέστες, οι αληθινοί ήρωες της καθημερινής ζωής! Γνωρίσαμε το επάγγελμα του πυροσβέστη και τους καλωσορίσαμε στο σχολείο μας. Φορέσαμε το καπέλο του πυροσβέστη, το οποίο φτιάξαμε μόνοι μας και ξεκινήσαμε την περιπέτεια μαθαίνοντας πώς σβήνουμε τις φωτιές, πώς απεγκλωβίζουμε ανθρώπους και ανεβήκαμε στο όχημα της πυροσβεστικής και εξερευνήσαμε τους χώρους του.

Με αφορμή τη θεματική μας ενότητα «Ζω με ασφάλεια - Ατυχήματα» μιλήσαμε για τους τρόπους πρόληψης και αποφυγής των ατυχημάτων και μάθαμε το νούμερο που καλούμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Προετοιμαστήκαμε να αντιμετωπίζουμε τα ατυχήματα και κυρίως μάθαμε τους τρόπους, για να τα αποφεύγουμε, προσέχοντας τον εαυτό μας και τους φίλους μας!