Η Α΄ Δημοτικού στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Βίνσεντ διώχνει τα σύννεφα»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού  με χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να πάρουν μέρος στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου «Ο Βίνσεντ διώχνει τα σύννεφα» (εκδ. Διόπτρα) στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης, το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου.

Εκεί, αφού πρώτα παρουσίασαν μια έμμετρη διασκευή του βιβλίου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συγγραφέα και να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες φιλαναγνωσίας.

Πήραν από το χέρι τον Βίνσεντ, τον ουρακοτάγκο, τον πρωταγωνιστή του βιβλίου, και έμαθαν τα πάντα για αυτόν! Ο Βίνσεντ είναι ζωηρός, ονειροπόλος και εφευρετικός. Αμέτρητες ιδέες χορεύουν ασταμάτητα μέσα στο κεφάλι του, βάζοντάς τον, πολλές φορές, σε μπελάδες. Ώσπου, μια συννεφιασμένη μέρα, η φίλη του η Φράνσις είχε μια σπουδαία ιδέα!

Τα παιδιά μέσα από την ιστορία και τις δράσεις κατανόησαν πόσο σημαντικό είναι να οργανώνουν τις ιδέες τους και να ολοκληρώνουν μία εργασία. Μαζί με τη συγγραφέα έπαιξαν, έτρεξαν, χόρεψαν, μέτρησαν τα σύννεφα και… έκαναν μπάνιο με σαπουνόφουσκες.