2η και 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας: «Πιάσε τη σημαία» SID 2024

22 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας «Πιάσε τη σημαία» SID 2024. Διακρίθηκαν δύο ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, καταλαμβάνοντας τη 2η και 3η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 180 ομάδες και 400 μαθητές που συνολικά συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

2η θέση κατέλαβαν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου: Α. Καϊμάκης και Δ. Τούλης (ομάδα Mandoulides Lyk01)

3η θέση κατέλαβαν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου: Π. - Π. Νίκου, Μ. Σενέκη (ομάδα The Dregs)

Ο διαγωνισμός «Πιάσε τη Σημαία» υποστηρίζεται από την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως δράση που θα συνεισφέρει στις προσπάθειες για προσέλκυση νέων ατόμων στον κλάδο της Κυβερνοασφάλειας και έλαβε χώρα στην ειδικά διαμορφωμένη Πλατφόρμα του Safer internet 4Kids.gr από 21 Νοεμβρίου έως και 30 Δεκεμβρίου 2023.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συγκρότησαν ομάδες και συμμετείχαν στον διαγωνισμό, με στόχο να ενημερωθούν για την ασφάλεια των δικτύων και του «Ηθικού Hacking», να αναγνωρίσουν την ανάγκη της προστασίας των προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο, να ενημερωθούν για τον επαγγελματικό προσανατολισμό στην ασφάλεια δικτύων, να αναπτύξουν στο διαδίκτυο αξιακό σύστημα αντίστοιχο με του πραγματικού κόσμου, να αποκτήσουν ενεργή στάση σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο, να αποκτήσουν κριτική ικανότητα στο διαδίκτυο, να καλλιεργήσουν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας και, τέλος, να μάθουν τι σημαίνουν κενά ασφάλειας σε ένα σύστημα παίζοντας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είναι:

Α΄ Γυμνασίου: Ο. Δ. Μυλωνάς, Δ. Ραβανός, Χ. Φλώρος, Μ. - .Χ. Χύτα

Β΄ Γυμνασίου: Μ. Πεχτελίδης, Α. Χριστοφορίδης

Γ΄ Γυμνασίου: Δ. Γιαννακίδης, Α. Κολιάκος, Δ. Λεβέντης, Ε. Μαυρίδης, Α. Μοντγκόμερι

Α΄ Λυκείου: Λ. Καραγεωργίου, Α. Σαμαράς

Β΄ Λυκείου: Δ. Ιγνατιάδης, A. Καϊμάκης, Α. Καπλάνης, Τ. Κωνσταντινίδης, Π. - Π. Νίκου, Α. Προφυλλίδης, Μ. Σενέκη, Δ. Τούλης, Κ. Τσούμας.

Συγχαίρουμε τα παιδιά για την συμμετοχή και για τις διακρίσεις τους στον διαγωνισμό.

Πηγή: (Διαγωνισμός «Πιάσε τη Σημαία» (Capture the Flag) SID 2024)