Φεστιβάλ Ρομποτικής «MandoulidesFIRST®LEGO®LeagueCHALLENGE - MASTERPIECE℠»

Την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Φεστιβάλ Ρομποτικής «Mandoulides FIRST® LEGO® League CHALLENGE - MASTERPIECE℠», σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Eduact - Δράση για την Εκπαίδευση».

Πρόκειται για τον Διαγωνισμό Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST® LEGO® League CHALLENGE προσαρμοσμένο έτσι, ώστε να διεξάγεται εντός των σχολικών μονάδων, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές του επίσημου διαγωνισμού.

Οι 18 ομάδες μαθητών και μαθητριών της ΣΤ’ Δημοτικού προετοιμάστηκαν για το Φεστιβάλ, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας το ρομπότ τους, ερευνώντας και σχεδιάζοντας λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία στις τέχνες και δουλεύοντας ομαδικά, αναδεικνύοντας τις αξίες της συνεργασίας και της ανακάλυψης με χρήση STREAM (Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics).

Όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες βραβεύτηκαν με μετάλλια και διπλώματα, ενώ 4 ομάδες που ξεχώρισαν, κέρδισαν τα ισάριθμα βραβεία του Διαγωνισμού.

Στο «Mandoulides FIRST® LEGO® League CHALLENGE - MASTERPIECE℠» έδωσε το «παρών» 5μελής ομάδα της Eduact, μαζί με τον ιδρυτή του οργανισμού, Κώστα Βασιλείου. Ο κ. Βασιλείου χαιρέτισε την εκδήλωση και μίλησε με τα παιδιά, όπως επίσης και ο κ. Γεώργιος Χατζόπουλος, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου.

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εξαίρετη παρουσία και την επιτυχημένη τους προσπάθεια στον διαγωνισμό!

Συλλογή Φωτογραφιών