56ο Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (THIMUN) - Χάγη

Μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν στο 56ο Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (THIMUN), που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Χάγης (World Forum).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι μαθητές - σύνεδροι ανέλυσαν θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος κατά τα πρότυπα των Ηνωμένων Εθνών και διαπραγματεύτηκαν την υπογραφή ψηφισμάτων, η τελική μορφή των οποίων αποστέλλεται στην επίσημη αντιπροσωπεία του ΟΗΕ. Μάλιστα τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «War and Justice» και να συνομιλήσουν με τον πρώην εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αρμόδιου για θέματα Εγκλημάτων Πολέμου, Λουίς Μορένο Οκάμπο.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν μουσειακούς χώρους και πινακοθήκες (Van Gogh Museum, Rijksmuseum, Mauritshuis)

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι η συμμετοχή των παιδιών μας στις επιτροπές που επέλεξαν ήταν αξιοσημείωτη.