Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μιλάμε για Μας». Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ήταν απλώς η αφορμή για την ενημερωτική συνάντηση, στην οποία ο κ. Α. Δημητριάδης, αστυνομικός  της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, που υπηρετεί στο Εργαστήριο Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων, συζήτησε με τα παιδιά για τον μαγικό κόσμο του διαδικτύου και το πώς μπορούν να πλοηγούνται σε αυτόν με ασφάλεια.

Με τρόπο απλό, παραστατικό και αφοπλιστικά ειλικρινή παρουσίασε σε όλους τους παρευρισκόμενους τους κινδύνους και τις παγίδες που ελλοχεύουν μέσα στον εντυπωσιακό κόσμο του internet. Συγχρόνως, η συζήτηση εστιάστηκε στα Fake News και στην κριτική στάση που οφείλουμε να κρατούμε όλοι μας στις πληροφορίες που καθημερινά λαμβάνουμε από το διαδίκτυο, μιας και η εγκυρότητα ή η αξιοπιστία αυτών δεν είναι πάντοτε δεδομένη.

Σε έναν κόσμο όπου το διαδίκτυο διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, τέτοιου είδους ενημερωτικές συναντήσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τη θωράκιση της νέας γενιάς και την προστασία της από κάθε ηλεκτρονικό κίνδυνο.