Πρόκριση 3 ομάδων Γυμνασίου στην τελική φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Τεχνολογίας «Hackathon 2024 - SELMA»

3 ομάδες μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων διακρίθηκαν στις 10 καλύτερες εργασίες από όλη την Ελλάδα και θα παρουσιάσουν τα έργα τους στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Τεχνολογίας «Hackathon 2024 SELMA». Οι 10 ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό θα παρουσιάσουν την ιδέα τους σε πεντάλεπτη παρουσίαση στην ετήσια εκδήλωση «Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται …» για την Ημέρα Ασφάλειας του Διαδικτύου, στις 13 Φεβρουαρίου 2024, στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Πιερρακάκη και του Υφυπουργού Υγείας κ. Δ Βαρτζόπουλου.

Ο σκοπός του Διαγωνισμού «Hackathon 2024 - SELMA» αφορά την κατασκευή εργασιών μέσω της τεχνολογίας για την Προσβασιμότητα για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑΜΕΑ). Ειδικότερα τη φετινή σχολική χρονιά, η κάθε ομάδα μέσω της θετικής χρήσης της τεχνολογίας μπορεί να υλοποιήσει ιδέες για την προώθηση της καλής ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία ως στρατηγική για τη Δημόσια Υγεία.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση είναι:

  1. «Silent Support»: Κατασκευή εφαρμογής που μετατρέπει την ομιλία σε κείμενο (για κωφούς) και τη νοηματική γλώσσα σε ομιλία (για τυφλούς): Χ. Φλώρος, Μ. Χύτα, Ν. Αναστασιάδη (Α΄Γυμνασίου).
  2. «Thess Sports 4all»: Εφαρμογή για κινητά που παρέχει σε άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής και κινητικά τη δυνατότητα να εντοπίζουν χώρους άθλησης για ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη μέσω διαδραστικών χαρτών: Α. Τζήμκα, Θ. Μεταξίδου (Α΄Γυμνασίου).
  3. «Helping Hand»: Κατασκευή Ιστοσελίδας για την κοινωνικοποίηση ατόμων ΑΜΕΑ: Δ. Λεβέντης, Δ. Γιαννακίδης (Γ΄Γυμνασίου).

Πηγή: https://youth-msc.gr/index.php/media-news/79-news/151-hackathon-2024-selma