Εκδήλωση για τη Φιλοζωία και την αξία των Σκύλων Θεραπείας

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' και Γ' Γυμνασίου την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων. Ενημερώθηκαν αναλυτικά από εκλεκτούς προσκεκλημένους για τη χρησιμότητα των σκύλων - οδηγών και την αξία της φιλοζωίας.

Μετά από τις σύντομες ομιλίες του Προέδρου του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, κ. Δημητρίου Γκουζούνα, για τις ελληνικές φυλές και για τους σκύλους εκτροφής και του Προέδρου του Κυνοφιλικού Ομίλου Ριτρίβερ Ελλάδος, κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου - Θεοδωρίδη, τον λόγο έλαβε η κυρία Δώρα Λοΐζου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μουσικοπαιδαγωγός και ερμηνεύτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο «Το καταφύγιο της αγάπης», ένα τρυφερό παραμύθι που μας ψιθυρίζει το μεγαλείο της αγάπης στα ζώα!

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του κ. Θανάση Σιδέρη, χειριστή σκύλου οδηγού ατόμου με οπτική αναπηρία, ο οποίος με τρόπο άμεσο και βιωματικό μίλησε για τη βοήθεια που προσφέρουν οι σκύλοι - οδηγοί στην καθημερινότητα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ποικίλες δυσκολίες.

Συλλογή Φωτογραφιών