Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης και ΜΑΣ «Ευάγγελος Μαντουλίδης»

Για πρώτη φορά μετά το 2019, στο κατάμεστο θέατρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης και ΜΑΣ «Ευάγγελος Μαντουλίδης».

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Ελευθερία Τουτουντζή, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου και Διευθύντρια των Εξωσχολικών Προγραμμάτων, η οποία αναφέρθηκε με συγκίνηση στον Ευάγγελο Μαντουλίδη και σε μεγάλες στιγμές για την πορεία του αθλήματος του basketball στο παρελθόν.

Στη συνέχεια, ο κ. Ευθύμιος Χασιώτης, Πρόεδρος του ΜΑΣ, απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό και ευχήθηκε σε όλους, μικρούς και μεγάλους, να έχουν μια όμορφη χρονιά. Να μην τους επηρεάζει η όποια ήττα και να μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Η Δρ. Ασπασία Χασιώτη Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων και Διευθύντρια Λυκείου, με έναν συναρπαστικό λόγο, έκανε μία αναδρομή από το παρελθόν στο παρόν, αναπολώντας με συγκίνηση τόσο τις προσωπικές της εμπειρίες που αφορούν το basketball, όσο και  σημαντικές στιγμές από τη συνεργασία της με τον αείμνηστο Ευάγγελο Μαντουλίδη.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο επικεφαλής Coach της Ακαδημίας και του ΜΑΣ Ευάγγελος Μαντουλίδης, κ. Δημήτρης Νικολαΐδης, ο οποίος απευθυνόμενος σε γονείς μαθητές και φορείς της πόλης, ανέλυσε το πρόγραμμα του Mandoulides Basketball, παρουσίασε το Staff των προπονητών και αναφέρθηκε στον εκλιπόντα coach της ομάδας γυναικών Δημήτρη Ιωαννίδη.

Ακολούθησε η βράβευση των ομάδων Παίδων και Παμπαίδων για το κύπελλο ήθους και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, για την αγωνιστική περίοδο 2022 - 2023.

Ο coach, κ. Δημήτρης Νικολαΐδης, παρέδωσε το βήμα στην κ. Αικατερίνη Μαντουλίδου, Πρόεδρο των Εκπαιδευτηρίων, η οποία μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, αποκάλυψε την έκπληξη της εκδήλωσης: την τιμητική βράβευση του κ. Ευθύμιου Χασιώτη για την πολυετή προσφορά του στις σχολικές και αγωνιστικές ομάδες και του coach Δημήτρη Νικολαΐδη για την πολύτιμη προσφορά του ως επικεφαλής των Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης.

Στην εκδήλωση αυτή, που διήρκησε 2,5 ώρες, μια ακόμη έκπληξη περίμενε τον coach κ. Δημήτρη Νικολαΐδη, όταν εισήλθαν στο θέατρο πολύ σημαντικοί και διάσημοι προπονητές και αθλητές, με τους οποίους συνεργάσθηκε στα 45 χρόνια της καριέρας του. Ο καθένας μίλησε για τον coach, ενώ στη μεγάλη οθόνη, σε βίντεο, μεγάλες προσωπικότητες του αθλητικού χώρου αναφέρθηκαν στο έργο του, όπως οι κ.κ.

Ροδόπουλος Θ., Κακιούσης Ελ., Μαρκόπουλος Σ., Νόλτσης Αθ., Παπαδόπουλος Λ., Καμπερίδης Σ., Κούβελας Ν., Φιλιούδης Θ., Παπαϊωακείμ Π., Χατζηβρέττας Ν., Μακρόπουλος Χ., Μπουσβάρος Δ., Αποστολίδης Γ., Βλόστος Κ., Χρηστίδης Β., Ηλιάδης Σ., Κιούσης Χρ., Καλαϊτζίδης Δ., Νικολαΐδης Ι. Ενώ μίλησαν σε video οι Λιόλιος Ευγ. (Πρόεδρος της ΕΟΚ), Διαμαντίδης Δ., Ζήσης Ν., Τσαλδάρης Δ., Νικολαΐδης Α., Παπαδοπούλου Δ.

Παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι της Πολιτείας, της ΕΟΚ και της ΕΚΑΣΘ, όπως οι: Κούβελας Δ. Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, Τάκης Λ. Υπεύθυνος Εθνικής Ομάδας , Μαυρογένης Α., Στεφανίδης Δ. Εκπρόσωποι ΕΚΑΣΘ.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της βασιλόπιτας, την παρέλαση των ομάδων και συγχρόνως με πολλές φωτογραφίες και αναμνήσεις.

Συλλογή Φωτογραφιών