Οι ομάδες του FLL μαζί για τον συνάνθρωπο

Οι ομάδες «FIRST® LEGO® League» (FLL) του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων, πέρα από την ενασχόληση με τη ρομποτική και την τεχνολογία, όρισαν εξαρχής ως στόχο τους την αγάπη, τη βοήθεια και την προσφορά στον συνάνθρωπο. Οι «LEGOmasters» από την Ε' Δημοτικού και οι «Legends» από την ΣΤ' Δημοτικού έγιναν μία δυνατή γροθιά, για να νικήσουν στον αγώνα της ζωής. Μιας ζωής που όλοι μοιραζόμαστε και στην οποία συνυπάρχουμε, με σκοπό να δούμε τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων.

Οι ομάδες μας πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν τρόφιμα, βιβλία, παιχνίδια και ρούχα, τα οποία παρέδωσαν σε φτωχές οικογένειες της περιοχής, με την καθοριστική συμβολή του π. Χρήστου Κέλπη, καθηγητή του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων.

Με την κίνηση αυτή οι μαθητές και οι μαθήτριες δείχνουν ότι νοιάζονται πραγματικά για το κοινό καλό και ότι η συμμετοχή σε έναν ομαδικό διαγωνισμό είναι ευκαιρία να εκφραστεί η αγάπη έμπρακτα, εντός και εκτός ομάδας. Όσα καταφέρνουν από κοινού είναι μόνο η αρχή, για να ζήσουν μαζί σε έναν καλύτερο κόσμο.

Συγχαίρουμε τα παιδιά για την ευγενική τους προσφορά και ευχόμαστε να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο για όλους!