Η Β’ Δημοτικού γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου «Μαζί με τα παιδιά, για έναν κόσμο χωρίς εξώφυλλα!»

Με μεγάλη χαρά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Δημοτικού υποδέχθηκαν στο θεατράκι του Δημοτικού Σχολείου τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Έλενα Αρτζανίδου ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Η συγγραφέας με τον δικό της ζεστό και πρωτότυπο τρόπο μίλησε στα παιδιά για την αξία των βιβλίων στη ζωή μας, τα οποία χαρακτήρισε ως «Παράθυρα στη γνώση και τη ζωή». Η επίσκεψη της κ. Αρτζανίδου ήταν μέρος της δράσης «Μαζί για έναν κόσμο χωρίς εξώφυλλα», δράση που εγκαινιάστηκε στα Εκπαιδευτήρια σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός και η οποία βασίστηκε στη γνωστή φράση « Don’t judge a book by its door”. Στο πλαίσιο αυτής, η συγγραφέας συνομίλησε με τα παιδιά και μοιράστηκε μαζί τους τα μυστικά για τη συγγραφή ενός βιβλίου. Όπως μάλιστα η ίδια τους εκμυστηρεύτηκε, απλά και καθημερινά θέματα ή προβλήματα που μπορεί να απασχολούν τον καθένα μας αποτελούν δυνητικά πηγή έμπνευσης για έναν συγγραφέα, που με το ταλέντο και τη δημιουργική του φαντασία είναι σε θέση να τα μεταμορφώσει σε όμορφες ιστορίες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ως δώρο στα παιδιά χωρίς εξώφυλλο το βιβλίο της κ. Αρτζανίδου «Με λένε Πρόμις», το οποίο οι μικροί μας ήρωες κλήθηκαν να διακοσμήσουν σύμφωνα με τη δική τους αισθητική.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας απόλαυσαν τη συγκεκριμένη δράση και αποχαιρέτησαν τη συγγραφέα με την ευχή γρήγορα να ξανανταμώσουν.

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Ψυχογιός για τη μοναδική εμπειρία που χάρισαν στα δευτεράκια μας!

Συλλογή φωτογραφιών