Συμμετοχή μαθητριών της Γ΄ Λυκείου στο Πρόγραμμα «Μαθητές και Μαθήτριες σε ρόλο Ευρωβουλευτών» στο Δημαρχείο Νεάπολης - Συκεών

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μαθητές και Μαθήτριες σε ρόλο Ευρωβουλευτών», οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου Ε. Γεωργιτσέλη, Α. Ζαμπίτη, Α. - Β. Οικονόμου, Ν. Σιάμπαλη, Έ. Σπυρίδου και Ν. Τσάκου επισκέφτηκαν το Δημαρχείο του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, τη Δευτέρα, 1 Απριλίου. Οι μαθήτριες ανέλαβαν να συντονίσουν ομάδες μαθητών και μαθητριών από το Επαγγελματικό και το Γενικό Λύκειο του Δήμου Συκεών, το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Επαγγελματικό Λύκειο του Δήμου Νεάπολης, με στόχο να ενημερωθούν σχετικά με θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προτείνουν λύσεις για την επίλυση προβλημάτων αναφορικά με τις Ευρωπαϊκές Επιτροπές του Πολιτισμού και Παιδείας, των Δικαιωμάτων των Γυναικών και της Ισότητας των Φύλων και της Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στόχος ήταν να στηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος, έτσι ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριεςνα επιχειρηματολογήσουν πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια βίου Μάθησης, ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «MoveIT», με την υποστήριξη και στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Συλλογή φωτογραφιών