25 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Πλανητάριο ΝΟΗΣΙΣ

25 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη συμμετείχαν στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που έλαβε χώρα στο Πλανητάριο ΝΟΗΣΙΣ, την Τρίτη, 2 Απριλίου.

Παρουσίασαν πέντε εργασίες που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στα μαθήματα της Πληροφορικής και Τεχνολογίας. Τα θέματα των εργασιών αφορούσαν τον προγραμματισμό εφαρμογών και ιστοσελίδων, σχεδιασμό 3D μοντέλων, κατασκευή πρωτότυπων δημιουργιών, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Πιο αναλυτικά, τα θέματα των εργασιών που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές ήταν τα εξής:

  • Silent Support: Μετατροπή νοηματικής γλώσσας σε κείμενο (Κατασκευή ιστοσελίδας και εφαρμογής στο Figma)
  • Thess Sports 4all: Δημιουργία εφαρμογής σε φορητές συσκευές για ΑΜΕΑ (mobile app στο Thunkable).
  • Mechitos Project: 3D Design/Animation (με το πρόγραμμα Blender)
  • iDetectLens: Κατασκευή γυαλιών με ενσωματωμένη κάμερα και ακουστικό για ανίχνευση αντικειμένων με AI και προβολή πληροφοριών στην οθόνη των γυαλιών.
  • Ασύρματο Έξυπνο Γάντι: Μετατροπή κινήσεων των δαχτύλων του χεριού σε δυαδικό σύστημα και αντιστοίχιση σε γράμματα, ώστε να δημιουργούν εικονικό πληκτρολόγιο γραφής (χρήση πλακέτας Arduino και ηλεκτρονικών στοιχείων, γλώσσα προγραμματισμού Python)

Οι εργασίες των μαθητών και των μαθητριών έλαβαν έπαινο διάκρισης από την κριτική επιτροπή του συνεδρίου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσίασαν τις εργασίες τους στην κεντρική σκηνή και έδωσαν ραδιοφωνική και τηλεοπτική συνέντευξη για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο και την κατασκευή των εργασιών τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο συνέδριο ήταν:

Α΄ Γυμνασίου: Σ. Γούσιου, Κ. Μαρέλα, Μ. Παπαγιάννη, Μ. Σαραφίδου, Α. Σλάβκοβα, Ι. Τέλλιου, Α. Τζήμκα, Χ. Φλώρος, Μ. Χύτα.

Β΄ Γυμνασίου: Χ. Αλειφτήρας, Δ. Ιωαννίδη, Κ. Καλημέρα, Α. Λεμόνας, Α. Παππούδης, Μ. Σαρδέλη, Α. Τζιαμπίρης, Μ. Τσακούμης, Ν. Φεσατίδου

Β΄ Λυκείου: Δ. Ιγνατιάδης, Α. Καϊμάκης, Γ. Μπόττας, Π. - Π. Νίκου, Μ. - Μ. Σενέκη, Τ. Σενέκης, Δ. Τούλης

Πηγή: http://www.math-syn-pli.gr/