Μαθητές και μαθήτριες της Β’ Δημοτικού ξορκίζουν… τους φόβους τους

Φόβε, φύγε, δεν με τρομάζεις, δεν με νικάς!

Μια ξεχωριστή εμπειρία απόλαυσαν μαθητές και μαθήτριες της Β’ Δημοτικού στο Βιβλιοπωλείο «Κωνσταντινίδης», κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Σμυρνάκη «Τυρίνος, ο κλέφτης των φόβων» από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

Μέσα από τις περιπέτειες του Τυρίνου, του φτωχού αλλά γενναίου ποντικού, τα παιδιά έμαθαν ότι τίποτε στη ζωή μας δεν είναι ακατόρθωτο, όσο δύσκολο κι αν αυτό φαντάζει στα μάτια μας. Ακόμα κι όλα εκείνα που γεμίζουν με φοβίες και ανασφάλειες την καρδιά μας και που φαίνονται δύσκολα μπορούμε να τα πετύχουμε, αρκεί να έχουμε πίστη στον εαυτό μας και τις δυνατότητές μας.

Ο Τυρίνος, ο ομώνυμος ήρωας της ιστορίας του Ν. Σμυρνάκη, έδωσε στα παιδιά ένα μοναδικό μάθημα, ένα μάθημα ζωής. Αφού αρχικά απενοχοποίησε στα μάτια τους το συναίσθημα του φόβου, τα προέτρεψε να μεταμορφώσουν τους φόβους τους σε κινητήρια δύναμη που θα στηρίζει τις πράξεις τους, δίνοντάς τους δύναμη και φτερά στα όνειρά τους. Με τον τρόπο αυτό ο φόβος γίνεται για τον καθένα μας φίλος και σύμμαχος σε κάθε δράση μας.

Τα παιδιά με κέφι συμμετείχαν σε ποικίλες βιωματικές δράσεις και ευφάνταστα παιχνίδια με τον συγγραφέα, στον οποίο αφιέρωσαν τα αυτοσχέδια τραγούδια τους.