Διάκριση για 2η συνεχόμενη χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing»

Το Σάββατο, 13 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν, στο Μικτό Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών, η ημιτελική και η τελική φάση του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing», που διοργανώθηκε από το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

Δύο ομάδες της ΣΤ' Δημοτικού ταξίδεψαν στην Πάτρα, καθώς στον Προκριματικό που έγινε από απόσταση, στις 13 Μαρτίου, κέρδισαν αντίστοιχα την 1η και την 3η θέση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον ημιτελικό, η ομάδα «XRobots», που αποτελείται από τους μαθητές Ι. Μάτσο, Δ. Σταφυλά, Α. Τασούλα, τερμάτισε στην 1η θέση με 100% και κέρδισε την πρόκριση για τον τελικό. Η τελική φάση έγινε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ημιτελικού, με τους μαθητές μας να κατακτούν τη 2η θέση Πανελλαδικά.

Η ομάδα «Technology Masters», που αποτελείται από τους μαθητές Ι. Γραβαλά, Τ. Τσαλίκη, Β. Χονδροδήμο, κατέκτησε την 8η θέση στην τελική κατάταξη, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση για τον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν 634 ομάδες Δημοτικού από όλη την Ελλάδα, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού πιστοποιεί το υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο που παρέχουν τα Εκπαιδευτήρια και παράλληλα τις εξέχουσες ικανότητες των μαθητών μας.

Συγχαίρουμε τα παιδιά για την εξαιρετική τους διάκριση και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον.