Επίσκεψη Ιεραποστολικής Στέγης Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

Η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι μια βιωματική πράξη αγάπης, που γεννά ανεξάντλητη χαρά. Αυτό το βίωμα μάς μετέφερε η Ιεραποστολική Στέγη Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, την Πέμπτη, 11 Απριλίου, κατά την επίσκεψή της στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' και της ΣΤ' Δημοτικού υποδέχθηκαν στο Π.Κ.Ε.Μ. των Εκπαιδευτηρίων τετραμελή ομάδα της ομώνυμης Μονής, με επικεφαλής τον π. Πορφύριο, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας και τον κ. Χρήστο Ίτσιο, μέλος του συλλόγου. Οι προσκεκλημένοι μας συνομίλησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες και παρουσίασαν σύντομο ντοκιμαντέρ για τη ζωή των ανθρώπων στην Τανζανία και το ιεραποστολικό έργο που επιτελείται εκεί από τα μέλη της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και τους εθελοντές. Συσσίτια, γεωτρήσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση είναι ενδεικτικά παραδείγματα των δράσεων που επιμελείται η Ιεραποστολική Στέγη για τους ανθρώπους της μακρινής αφρικανικής χώρας.

Τα Εκπαιδευτήρια  με το πρόγραμμα «Μιλάμε για Μας» και τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων βοηθούν στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και το πνεύμα του εθελοντισμού. Συνεπώς, το παράδειγμα της Ιεραποστολής συμπίπτει με τους στόχους μας για μια κοινωνία, που προάγει την αλληλοβοήθεια και την ισότητα των ανθρώπων. Έπειτα από αυτήν την επίσκεψη οι μαθητές μας προχωρούν μπροστά, πιο ώριμοι και με προβληματισμούς που θα αποτελέσουν έναυσμα για τη δημιουργία του κόσμου που όλοι ονειρευόμαστε.