Εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Βαρύτητας (EGO/VIRGO) και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας (CERN), Ιταλία - Ελβετία

Τριάντα μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου συμμετείχαν στην ετήσια επίσκεψη των Eκπαιδευτηρίων E. Μαντουλίδη στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Βαρύτητας (EGO - VIRGO) στην Πίζα, Ιταλία και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Πυρηνική Έρευνα (CERN) στη Γενεύη, Ελβετία.

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Βαρύτητας έχει ως σκοπό την έρευνα στον τομέα της πειραματικής και θεωρητικής έρευνας των βαρυτικών κυμάτων στην Ευρώπη, προωθεί τη διάδοση πληροφοριών και την παροχή προηγμένης κατάρτισης σε νέους ερευνητές.

To CERN είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο ερευνητικά κέντρα με τεράστια απήχηση. Η έρευνά του εστιάζεται στη θεμελιώδη φυσική της δομής της ύλης και του σύμπαντος. Οι επιταχυντικές και ανιχνευτικές διατάξεις του CERN αποτελούν τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα επιστημονικά εργαλεία για την έρευνα των βασικών δομικών λίθων της ύλης, των στοιχειωδών σωματιδίων.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων στη Λωζάνη.

Παράλληλα, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης της Μπολόνια, της Λωζάνης, της Γενεύης και του Annecy.