Project καινοτομίας “Το Ασφαλές Τρένο του Μέλλοντος” για τον Διαγωνισμό Ρομποτικής της Lego

Project καινοτομίας “Το Ασφαλές Τρένο του Μέλλοντος” για τον Διαγωνισμό Ρομποτικής της Lego

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Χρήστος Βρόντος, ο οποίος διδάσκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και συγκεκριμένα στο τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics), ενώ παράλληλα είναι κάτοχος δύο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στα επιστημονικά πεδία της Πληροφορικής και Ρομποτικής.

Η επίσκεψή του πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διαγωνισμού Ρομποτικής FLL της Lego®, προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με το project καινοτομίας “Το Ασφαλές Τρένο του Μέλλοντος”, το οποίο ανέπτυξε η ομάδα Ρομποτικής A.T.O.M.S. του σχολείου μας. Πρόκειται για μια καινοτόμο ιδέα βάσει της οποίας ένας αισθητήρας μέτρησης απόστασης ενεργοποιεί αυτόματα το σύστημα πέδησης του τρένου ώστε να ακινητοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να αποτραπεί η σύγκρουση με το φυσικό εμπόδιο (αυτοκίνητο, βράχος, δέντρο, πανίδα ή ακόμα και άνθρωπος). Επιπλέον ενεργοποιείται αυτόματα σύστημα αερόσακου καθώς η απόσταση μεταξύ της μηχανής του τρένου και του εμποδίου ενδέχεται να είναι μικρότερη από την απαιτούμενη για την πλήρη ακινητοποίησή του.

Η ομάδα μας εισέπραξε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τον κ. Βρόντο αφού προηγήθηκε η παρουσίαση της παραπάνω καινοτόμου ιδέας με πραγματικά μέσα μικρότερης κλίμακας σε μακέτα που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες του διαγωνισμού Ρομποτικής της Lego. Τον ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή του στην ιδέα μας.

Με εκτίμηση,

A.T.O.M.S.