9o Junior Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών - Hisar School, Κωνσταντινούπολη

Δώδεκα μαθητές του Γυμνασίου συμμετείχαν στο 9ο Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (Junior MUN) που διοργάνωσε το αμερικανικό σχολείο Hisar στην Κωνσταντινούπολη. Το συνέδριο προσομοίωσε τις εργασίες των Ηνωμένων Εθνών. Η μαθήτρια Α. Κούρτη (Β΄ Γυμνασίου) διακρίθηκε ως "Best Delegate" (καλύτερη σύνεδρος) στην επιτροπή της. Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων εκπροσώπησαν τη χώρα της Κολομβίας της Νότιας Αμερικής. Θέμα του συνεδρίου ήταν «Η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων» (Protecting Human Rights).

Οι επιτροπές του συνεδρίου στις οποίες ανήκαν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων, ανέλυσαν θέματα κοινωνικού, περιβαλλοντικού, στρατιωτικού , πολιτικού περιεχομένου καθώς και θέματα σχετικά με την υγεία, τα δικαιώματα της γυναίκας και τον αφοπλισμό. Πρέσβης της αντιπροσωπείας της Κολομβίας ήταν η μαθήτρια Ι. Ζανάκη - Κάλφα (Β´ Γυμνασίου). Αξίζει να αναφερθεί ότι από τους δώδεκα συμμετέχοντες, οι πέντε ανακηρύχθηκαν «κεντρικοί εισηγητές» των επιτροπών τους.

Στο συνέδριο συμμετείχαν σχολεία από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και την Ασία. Ο αριθμός των μαθητών έφτασε τους 700. Παράλληλα, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφτηκαν μουσεία, την Αγία Σοφία, τη Βασιλική Κινστέρνα, τη Μονή της Χώρας, εκκλησιές της Πόλης, το ενυδρείο, το Ζωγράφειο Λύκειο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.