Τελετή Αποφοίτησης 2015

Σε κλίμα συγκίνησης και γιορτής πραγματοποιήθηκε η φετινή Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιώργος Δέλλιος, Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου. Ο κ. Δέλλιος αρχικά αναφέρθηκε στη στενή σχέση με τα Εκπαιδευτήρια αφού, όπως είπε «υπήρξε μαθητής και στενός φίλος του Ευάγγελου Μαντουλίδη, συμμαθητής και φίλος με την ακάματη Αικατερίνη Μαντουλίδου αλλά και πατέρας τριών παιδιών και εγγονών για τα οποία επέλεξε το συγκεκριμένο σχολείο». Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους αποφοίτους, μεταξύ των οποίων και η κόρη του, τους καλωσόρισε «στο νέο, στο πιο όμορφο στάδιο της ζωής τους», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, και αφού επισήμανε τη σημαντική προσφορά στη μέχρι τώρα εξέλιξη των γονιών αλλά και των δασκάλων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Από σήμερα δεν είστε πια παιδιά, είστε ισότιμα μέλη της κοινωνίας των πολιτών. Μιας κοινωνίας, ωστόσο, που σήμερα αντιμετωπίζει στη χώρα μας, με ευθύνη ημών των μεγαλύτερων γενιών, μια βαθιά κρίση. Μη φοβηθείτε, είναι βέβαιο ότι δεν θα φοβηθείτε. Αρπάξτε την ευκαιρία, ανταποκριθείτε στην πρόσκληση».
Τον αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους απόφοιτους εκφώνησε η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη κα. Αικατερίνη Μαντουλίδου, η οποία χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του μεγάλου δασκάλου και οραματιστή Ευάγγελου Μαντουλίδη που ίδρυσε τα Εκπαιδευτήρια μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είθισται στις τελετές αποφοίτησης να τιμώνται σπουδαίοι παιδαγωγοί, μεγάλοι ευεργέτες, καταξιωμένοι χορηγοί. Εμείς, η μεγάλη οικογένεια των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, η οικογένειά μου και οι συνεργάτες μου, την ημέρα αποφοίτησης των τελειόφοιτων μαθητών μας επιλέγουμε να τιμάμε τον Ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, τον Οραματιστή, τον Δάσκαλο, τον Παιδαγωγό, τον Έντιμο Αγωνιστή Ευάγγελο Μαντουλίδη».
Στην εκδήλωση δόθηκαν βραβεία διακρίσεων σε απόφοιτους που έγιναν δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης, απέσπασαν διακρίσεις σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς στα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία και σημείωσαν υψηλές επιδόσεις στην πληροφορική, στα Forensics, σε συνέδρια του εξωτερικού, στην ελληνική γλώσσα, στη μουσική, στο θέατρο, στο χορό, στη ζωγραφική και φυσικά στον αθλητισμό. Το βραβείο «Ευάγγελος Μαντουλίδης» απονεμήθηκε στην απόφοιτο Α. Καρκάλα, ενώ τον αποχαιρετιστήριο λόγο εκ μέρους των φετινών αποφοίτων εκφώνησε ο απόφοιτος Δ. Τσεβρεμές. Τους αποφοίτους καλωσόρισε στον Σύλλογο Αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων, ο απόφοιτος Θ. Καραγιάννης, Δικηγόρος. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση του κ. Δημήτρη Λασκαρίδη, Διευθυντή Λυκείου και καθηγητή μαθηματικών, της κ. Μαρίας Κατσικά υπεύθυνης λογιστηρίου και του οδηγού κ. Άρη Χατζή με αφορμή την αφυπηρέτησή τους.