Πρόγραμμα Mandoulides Coding Girls, 11/02/2017

Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Art & Science Days, τα Εκπαιδευτήρια διοργανώνουν φέτος το καινοτόμο πρόγραμμα Mandoulides Coding Girls.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου/Λυκείου και θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τη 13:00. Απευθύνεται σε μαθήτριες της Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄, Β', Γ' Γυμνασίου όλων των σχολείων της πόλης και προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ.

Το Coding Girls είναι ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να εμπνεύσει όλα τα κορίτσια να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους ψηφιακά, μαθαίνοντας να προγραμματίζουν, να σχεδιάζουν και να σκηνοθετούν διαδραστικές 3D ιστορίες και εντυπωσιακά παιχνίδια:

  • Οι μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να εμπνευστούν, παρακολουθώντας πετυχημένες ιστορίες γυναικών στον χώρο της πληροφορικης και του προγραμματισμού.
  • Θα εισαχθούν στην αλγοριθμική σκέψη και στην προγραμματιστική λογική χρησιμοποιώντας το προγραμματιστικό περιβάλλον Alice3D του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon.
  • Θα τους δοθεί η δυνατότητα να δημιουργήσουν virtual 3D κόσμους, να προγραμματίσουν και να σκηνοθετήσουν διαδραστικές 3D ιστορίες και να σχεδιάσουν εντυπωσιακά computer games με το Microsoft Kodu.

Η μετακίνηση των μαθητών προς και από τα Εκπαιδευτήρια θα γίνει με ευθύνη των γονέων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Mandoulides Coding Girls θα βρείτε εδώ.

Η δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται ηλεκτρονικά έως και την Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017, πατώντας εδώ.