Success Stories

Ημερίδα Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Ευκαιρία για ενημέρωση πάνω στις προοπτικές  που υπάρχουν στο νέο εργασιακό τοπίο, στη  σύνδεση της αγοράς εργασίας με τη γνώση  και  στις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού και επαγγελματικού  τους μέλλοντος είχαν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ και Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη που παρακολούθησαν την ημερίδα Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο "Success Stories".

Την προσωπική τους πορεία προς την επιστημονική και επιχειρηματική καταξίωση και την άποψή τους για το πώς διαμορφώνεται το σύγχρονο τοπίο του πανεπιστημίου, του επιχειρείν και των σχέσεών τους, ανέπτυξαν η Φανή Αθανασιάδου, Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, ο Βαγγέλης  Γεροβασιλείου, Οινοποιός, Ιδρυτής του Κτήματος Γεροβασιλείου  και ο Παναγιώτης Κουβράκης, Ιδρυτικό Μέλος της BETA CAE Systems. Κοινή πεποίθηση όλων των ομιλητών ήταν ότι κύριο κριτήριο επιλογής του μελλοντικού επαγγέλματος πρέπει να είναι η αγάπη. Με γνώμονα τα όνειρα και τις ανάγκες της ψυχής τους να χαράξουν οι μαθητές το επαγγελματικό τους μέλλον.

Στη διάρκεια τις εκδήλωσης οι μαθητές και μαθήτριες  υπέβαλλαν ερωτήσεις και εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις για το ακανθώδες θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, Αικατερίνη Μαντουλίδου, η οποία αναφέρθηκε στο όραμα και την επαγγελματική πορεία του ιδρυτή των  Εκπαιδευτηρίων Ευάγγελου Μαντουλίδη, ενώ για τα προγράμματα βιωματικού επαγγελματικού προσανατολισμού που υλοποιούνται στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη μίλησε η Γενική Διευθύντρια Άσπα Χασιώτη.

Τη συζήτηση συντόνισε  ο  Κώστας Μπλιάτκας, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας.

Φωτογραφίες
από την εκδήλωση