Διεθνής Μουσική Συνάντηση Νέων στο Μόναχο

Orhistra_Horodia_Sto_Monaho

Η χορωδία και η ορχήστρα των Εκπαιδευτηρίων ταξίδεψαν στη Γερμανία από τις 26 Φεβρουαρίου ως τις 2 Μαρτίου 2018, έδωσαν 2 συναυλίες στο Ευρωπαϊκό Σχολείο του Μονάχου και συνέπραξαν με τα μουσικά σχήματα του σχολείου.

Η μουσική ενώνει! Κι αυτό το βίωσαν οι μαθητές των δύο σχολείων! Οι συναυλίες ήταν εντυπωσιακές, με την ορχήστρα και τη χορωδία μας επί σκηνής να παρουσιάζουν ένα χορογραφημένο πρόγραμμα – ταξίδι σε όλο τον κόσμο, αφιερωμένο στα παιδιά του Ευρωπαϊκού Σχολείου που κατάγονται από όλο τον κόσμο! Το εντυπωσιακό κλείσιμο με την ένωση των δύο χορωδιών και των δύο ορχηστρών να τραγουδάνε το «Imagine», το «We move the world»  και το ελληνικό «τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο» απογείωσε την εκδήλωση και συγκίνησε το κοινό!

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του Ολλανδού διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με ενθουσιασμό επαίνεσε τη συναυλία  λέγοντας:

«Οι Έλληνες αποδεικνύουν σε κάθε τους δραστηριότητα
ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού!»

Η αποστολή των μουσικών σχημάτων είχε και τουριστικό ενδιαφέρον, αφού οι μαθητές επισκέφτηκαν την πόλη του Μονάχου, το Ολυμπιακό Χωριό, το ιστορικό πεζοδρομημένο κέντρο με τις περίφημες εκκλησίες και το ανάκτορο με τους θησαυρούς, το περίφημο γήπεδο της Allianz Arena, το παραμυθένιο κάστρο Neuschwanstein, όπου ανέβηκαν  με παϊτόνια  την ψηλότερη κορυφή των γερμανικών Άλπεων, την Zugspitze, όπου ανέβηκαν με τελεφερίκ, το χωριό Oberammergau με τα ζωγραφισμένα σπίτια και την εντυπωσιακή μπυραρία Kuchlbauer με τον μοναδικό πύργο του καλλιτέχνη Hundertwasser!