«Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

«Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Συμμετοχή καθηγητή σε επιμορφωτικό σεμινάριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»  η καθηγήτρια των Αγγλικών κ. Ο. Δάντση παρακολούθησε στις 6 και 7 Μαρτίου 2018 ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες εκπροσωπώντας τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.  Στο σεμινάριο συμμετείχαν καθηγητές από 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη σχολική περίοδο 2016 - 2017 τα Εκπαιδευτήρια συμμετείχαν σε δράσεις του προγράμματος, οι οποίες απέσπασαν εξαιρετική βαθμολογία και τους απονεμήθηκε ο τίτλος του «Σχολείου - Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν οι καθηγητές : Ο. Δάντση, Θ. Ζερβουδάκης, Γ. Κιτσολέρης, Λ. Τζήμκας, Α. Φωκά και Δ. Χατζάκης και οι μαθητές Γ. Γκύζης, Σ. Διγκτσή, Σ. Πιπερίδης, Ε. Χασιώτη.

Το Πρόγραμμα Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποσκοπεί στην αναβάθμιση της γνώσης των νέων αναφορικά με τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, τη λειτουργία της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, καθώς και τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους ευρωπαίους πολίτες.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς (Πρέσβεις του ΕΚ - Senior Ambassadors) και μαθητές των λυκείων (Πρέσβεις του ΕΚ - Junior Ambassadors)  και στοχεύει να ενθαρρύνει τους νέους, ιδιαίτερα τους μαθητές δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης, να κατανοήσουν τα δικαιώματα τους ως ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Μελών του και να αντιληφθούν πως μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση  του δημόσιου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ελλάδα το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση και υποστήριξη τόσο της Βουλής των Ελλήνων όσο και του Υπουργείου Παιδείας.