Δασκάλα μας εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαιδευτικών

Papadopoulou@Sigkapouri

Η κ. Μαρία Παπαδοπούλου, δασκάλα του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαιδευτικών, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Microsoft. Παρακολούθησε τις εργασίες και συμμετείχε σε διεθνή ομάδα εκπαιδευτικών με τους οποίους συνεργάστηκε, ώστε να ετοιμάσουν ένα σχέδιο μαθήματος με θέμα τη μετανάστευση. Παρουσίασε την εργασία της με τον τίτλο «Let’s get to know us better» με θέμα την αναγνώριση και την έκφραση συναισθημάτων, καθώς και την ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως η ενσυναίσθηση, η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με τον Παγκόσμιο Αντιπρόεδρο Εκπαίδευσης  της Microsoft Anthony Salcito, στον οποίο παρουσίασε το σχέδιο εργασίας που ετοίμασε και εφάρμοσε με τους μαθητές της, καθώς και τα αποτελέσματά του, ενώ στη συνέχεια μοιράστηκε μαζί του όλα όσα κάνουμε καθημερινά στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη (Microsoft Showcase School), για να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα και την περιέργεια των μαθητών, με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη διδακτική διαδικασία.

Τέλος, συναντήθηκε με την κ. Εύα Ψάλτη,  Διευθύντρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Microsoft, υπεύθυνη για τη στρατηγική που ακολουθείται από την εταιρία για τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε παγκόσμια κλίμακα (Global Director for Education Audience), με την οποία μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της εκπαίδευσης. Το 2018, το Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη από την Τρίτη, 13/03 έως και την Πέμπτη, 15/03.

Το συνέδριο διοργανώνει κάθε χρόνο η Microsoft, για να προβάλει τα επιτεύγματα των εκπαιδευτικών που καταφέρνουν να ενσωματώνουν, με υποδειγματικό τρόπο, παιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας και τη χρήση της  τεχνολογίας στο μάθημά τους, ώστε να προετοιμάσουν τους μαθητές τους για την κοινωνία του 21ου αιώνα. Σε αυτό το συνέδριο καλούνται να συμμετάσχουν 300 από τους πιο καινοτόμους εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο, ώστε να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να μεταμορφώσουν την εκπαίδευση.