«Ιστορίες του δάσους» για τους μαθητές των Seniors, Seeds και Προνηπίων

Theato_04_2018_Nipia

Οι μαθητές των Seniors, Seeds και Προνηπίων παρακολούθησαν στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη μία παράσταση με γαντόκουκλες, με θέμα «Ιστορίες του δάσους», από την κ. Ιωάννα Μαμακούκα.

«Τρεις ιστορίες που διαδραματίζονταν στο δάσος. Στην πρώτη παρακολουθήσαμε ένα νεαρό ασβό που χάνεται στο δάσος και έτσι γνωρίζεται με τα άλλα ζώα. Ο μικρός ασβός νικάει τους φόβους του μέσα από τις περιπέτειές του. Στη δεύτερη ιστορία είδαμε έναν σκύλο, όταν ακόμη ήταν ένα ζώο του δάσους, που έψαχνε να βρει ένα φίλο που να είναι δυνατός. Μετά από διάφορες συναντήσεις με άλλα ζώα κατέληξε στον άνθρωπο και έτσι πήγε να ζήσει μαζί του ως πιστός του σύντροφος. Στην τρίτη ιστορία τρεις γέροι μάγοι και ένας νεαρός μαθητευόμενος μάγος συναντήθηκαν στο δάσος, στον ετήσιο διαγωνισμό μαγείας».

Η Ιωάννα Μαμακούκα στην παράσταση συνδύασε διαφορετικές τεχνικές: γαντόκουκλες, μάσκες, εμψύχωση αντικειμένων… Οι ήχοι του δάσους  παίζονταν «ζωντανά» από διάφορα μουσικά όργανα και ακούγονταν πολλά πρωτότυπα τραγούδια από τη Λίζα Μαμακούκα και την κιθάρα της.