«Το παιχνίδι των δοντιών» της Ρίας Φελεκίδου

Felekidou_Pehnidi_Dontion

Μέσα σε μία πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού γνώρισαν από κοντά τις περιπέτειες του Αμπντούλ, ενός μικρού προσφυγόπουλου από τη Συρία που πρόσφατα εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Οι μουσικές νότες γνωστών μελωδιών πλημμύρισαν τον χώρο  κατά την παρουσίαση του  βιβλίου της Ρίας Φελεκίδου «Το παιχνίδι των δοντιών», που έγινε στο βιβλιοπωλείο «Κωνσταντινίδης» το Σάββατο, 28 Απριλίου.

Οι δυσκολίες των προσφύγων κατά την εγκατάστασή τους σε μία νέα χώρα, ο αγώνας τους για την επιβίωση, οι πικρίες, οι καθημερινές τους απογοητεύσεις, αλλά  και οι προσπάθειές τους  να άρουν  τα όποια εμπόδια συναντούν στο διάβα τους, ήταν τα κεντρικά θέματα του συγκεκριμένου βιβλίου, το οποίο από την πρώτη ανάγνωση φάνηκε να κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και να κερδίζει την προσοχή τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα, να διατυπώσουν τα ερωτήματά τους  και να προβληματιστούν γύρω από διαχρονικές αξίες  ζωής.