Microsoft Showcase School - Skype in the classroom

53.051 χιλιόμετρα συνολικά κάλυψαν ταξιδεύοντας εικονικά οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, σε 19 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική, φέρνοντας την υφήλιο μέσα στην τάξη και αναλαμβάνοντας τον ρόλο πολιτών του κόσμου.

Μέσα από το παιχνίδι Mystery Skype έμαθαν Γεωγραφία, παίζοντας και διασκεδάζοντας. Η μάθηση έγινε παιχνίδι, καθώς κλήθηκαν να ανακαλύψουν την τοποθεσία της τάξης με την οποία είχαν συνδεθεί, κάνοντας ερωτήσεις. Με εργαλείο το Skype επισκέφτηκαν μέρη που έχουν ενδιαφέρον και άκουσαν ειδικούς να τους μιλούν. Είχαν την ευκαιρία να τους κάνουν ερωτήσεις και να μάθουν για τη ζωή στην αρχαία Κόρινθο ή για τη ζωή των πιγκουίνων στο Penguin Rock στη Σκωτία.

Η Γη μας έγινε μικρή, τα σύνορα καταργήθηκαν και οι μικροί μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με συμμαθητές τους από κάθε γωνιά της γης πάνω σε ποικίλης θεματολογίας σχέδια εργασίας, να ανταλλάξουν απόψεις, να γνωριστούν και να δημιουργήσουν δεσμούς, με όραμα έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι, αγαπημένοι, θα ζουν ειρηνικά.