Η Α΄ Δημοτικού ''ταξιδεύει'' στη χώρα των παραμυθιών με τον χαρούμενο ταχυδρόμο

Ταξίδι στη χώρα των παραμυθιών με τον χαρούμενο ταχυδρόμο

Η Α΄ Δημοτικού ''ταξιδεύει'' στη χώρα των παραμυθιών με τον χαρούμενο ταχυδρόμο

Σήμερα και μέχρι την Παρασκευή η Α΄ Δημοτικού θα υλοποιήσει το δεύτερο σχέδιο εργασίας με τίτλο: «Ταξίδι στη χώρα των παραμυθιών με τον χαρούμενο ταχυδρόμο».

Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «Μαθαίνω χωρίς βιβλία» οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού υλοποιούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δύο διαθεματικά εβδομαδιαία σχέδια εργασίας (projects).

Το πρώτο σχέδιο εργασίας με τίτλο: «Μια φορά και έναν καιρό… ήρθαν τα Χριστούγεννα» υλοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα. Στόχος του project ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το πνεύμα των Χριστουγέννων αλλά και με διαχρονικές αξίες, όπως η φιλία, η αλληλοβοήθεια, η αγάπη, η συνεργασία και ο σεβασμός στο περιβάλλον.

Τα παιδιά άφησαν βιβλία και τετράδια στο σπίτι και μεταμόρφωσαν τις τάξεις τους σε πραγματικά εργαστήρια παρέα με τον Χαρούμενο Ταχυδρόμο των Janet and Allan Ahlberg, καθώς και τους φίλους του από γνωστά παραμύθια. Εργάστηκαν ομαδικά και απέκτησαν πολλές γνώσεις παίζοντας, κατασκευάζοντας και δημιουργώντας.

Το ταξίδι ξεκινά.... Μείνετε συντονισμένοι...