Και πάλι μαζί!!!

μαθητές επέστρεψαν

Και πάλι μαζί!!!

Με χαρά μικροί και μεγάλοι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού επέστρεψαν τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου στο σχολείο τους μετά από απουσία σχεδόν τριών μηνών.

Γέλια, φωνές και χαρούμενα προσωπάκια πλημμύρισαν από νωρίς το πρωί τον χώρο του σχολείου, έναν χώρο τόσο οικείο και αγαπητό, που τόσο πολύ όλοι μας στερηθήκαμε το τελευταίο διάστημα. Μικρά παιδιά και εκπαιδευτικοί ξανάσμιξαν και πάλι, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Εξάλλου, αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση όλων μας ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί και σχολαστικοί με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αφού ο κίνδυνος του κορονοϊού δεν έχει φύγει οριστικά.

Τα Εκπαιδευτήρια, τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ και με μοναδικό στόχο την ασφάλεια και την προστασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας – μαθητών και εκπαιδευτικών – προχώρησαν σε ενέργειες που εγγυώνται την ασφαλή μετάβαση όλων μας στη νέα καθημερινότητα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η καθιερωμένη πρωινή συγκέντρωση γίνεται στον αύλειο χώρο, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.
  • Πριν από την είσοδο των μαθητών στο κτίριο γίνεται η θερμομέτρησή τους με ειδικές θερμικές κάμερες.
  • Σε όλους τους διαδρόμους του κτιρίου έχουν τοποθετηθεί μηχανές για την απολύμανση των χεριών.
  • Τα διαλείμματα των μαθητών πραγματοποιούνται σε διαφορετικό χώρο της αυλής για κάθε τάξη, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και εκτείνονται χρονικά σε δύο διαφορετικές ζώνες, μία για τις τρεις μικρές τάξεις και μία διαφορετική για τις τρεις μεγαλύτερες.
  • Οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου. Κάθε μαθητής κάθεται μόνος του στο θρανίο που φέρει την κίτρινη διαγώνια σήμανση, ενώ μεταξύ τους τα θρανία διατηρούν τις ορισμένες με κίτρινη ταινία αποστάσεις.
  • Σε κάθε διάλειμμα οι αίθουσες καθαρίζονται και αερίζονται σχολαστικά.
  • Σε κάθε αίθουσα υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής και ηχεία για τη συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
  • Σε κάθε αίθουσα υπάρχει απολυμαντικό χεριών για χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικούς, απολυμαντικό επιφανειών και ρολό χαρτί.
  • Στις τουαλέτες υπάρχουν χειροπετσέτες και υγρό κρεμοσάπουνο.
  • Σε κάθε τουαλέτα εισέρχεται μόνο ένας μαθητής τη φορά με ευθύνη του εκπαιδευτικού υπηρεσίας. Οι υπόλοιποι μαθητές, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, περιμένουν στον διάδρομο.
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου τα τμήματα έχουν χωριστεί σε δύο υποτμήματα με αριθμό όχι μεγαλύτερο των 14 παιδιών.
  • Στο σχολικό λεωφορείο σε κάθε μαθητή αντιστοιχεί μία δυάδα θέσεων, ώστε τελικά να επιτυγχάνεται το ήμισυ της πληρότητας του οχήματος.
  • Όλα τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου. Ακολουθεί φυσικός αερισμός και κενό μεσοδιάστημα μεταξύ των χρήσεων.

Η περιπέτεια με τον κορονοϊό μπορεί να μας κράτησε μακριά από φίλους και αγαπημένα μας πρόσωπα, σίγουρα όμως μας έκανε πιο δυνατούς και υπεύθυνους!  Αυτή την υπευθυνότητα καλούμαστε να επιδείξουμε όλοι μας αυτό το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Καλή επιστροφή σε όλους τους μαθητές μας!!

Φωτογραφίες