Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Σπουδών του Λυκείου 

Πρόγραμμα Σπουδών Λυκείου

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Σπουδών του Λυκείου

Την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημέρωση των γονέων - κηδεμόνων και μαθητών του Λυκείου για το Πρόγραμμα Σπουδών του σχολικού έτους 2020 - 2021 και για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν στη χώρα μας από την πανδημία του κορονοϊού, οι γονείς και οι μαθητές του Λυκείου παρακολούθησαν διαδικτυακά την Ημέρα Γνωριμίας μέσω της εφαρμογής zoom. Την εκδήλωση προλόγισε η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, κ. Άσπα Χασιώτη, η οποία αναφέρθηκε διεξοδικά στο πώς λειτούργησαν τα Εκπαιδευτήρια την εποχή της πανδημίας και στα μέτρα που έχουν ληφθεί από τα Εκπαιδευτήρια για την προστασία από το COVID-19. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διακρίσεις των μαθητών και στις μεθόδους που εφαρμόζονται για την επίτευξη των στόχων των μαθητών.

Ο κ. Γ. Χασιώτης, Μαθηματικός, παρουσίασε το Πρόγραμμα Σπουδών της Γ΄ Λυκείου και ανέλυσε διεξοδικά το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, τις πανελλαδικές εξετάσεις, τις ομάδες προσανατολισμού, τα επιστημονικά πεδία και τον υπολογιστή μορίων. Υποδιευθυντής του Λυκείου.

Η κ. Φλωρεντία Μπαθρέλλου, Διευθύντρια του Γυμνασίου, παρουσίασε το Πρόγραμμα Studies Abroad για την είσοδο των μαθητών στα ξένα πανεπιστήμια.

Ο κ. Ιωάννης Νταουντάκης, Φυσικός, Υποδιευθυντής του Λυκείου, παρουσίασε το διευρυμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα του Λυκείου και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις καινοτόμες δράσεις βιωματικού επαγγελματικού προσανατολισμού.

Τέλος, για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, την ιδιαίτερη βαρύτητά του και τη συνεξέτασή του με το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας μίλησε ο κ. Θ. Ζερβουδάκης, φιλόλογος.