Μαθητές μας συνομιλούν με τον Antony Salcito, Vice President of Education της Microsoft

ndoulides Schools at Microsoft Global Learning Connection with Anthony Salcito-Nov 2020

Μαθητές μας συνομιλούν με τον Antony Salcito, Vice President of Education της Microsoft

Microsoft Global Learning Connection 2020

« ...Το σχολείο σας ήταν πολύ καλά προετοιμασμένο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εμείς στη Microsoft το επικροτούμε. Επιδείξατε όλοι στο σχολείο σας επιμονή και με μεγάλη ενέργεια υποστηρίξατε και υποστηρίζετε την εξ αποστάσεως και την υβριδική εκπαίδευση. Αποτελείτε παράδειγμα για όλα τα σχολεία της Ελλάδας» Antony Salcito, Vice President of Education της Microsoft

Οι μαθητές μας συναντούν και συνομιλούν για το μέλλον της εκπαίδευσης με τον Vice President of Education της Microsoft.

Κάθε χρόνο μαθητές, εκπαιδευτικοί και στελέχη της Microsoft Education συναντιούνται από όλες τις γωνιές της Γης, για να συνομιλήσουν για το μέλλον της εκπαίδευσης, να βιώσουν πώς η τεχνολογία μπορεί να συνεισφέρει στη μάθηση, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον της εργασίας στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει η Microsoft με τον τίτλο Global Learning Connection. Μαθητές τους Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη (Microsoft Showcase School 2016 - 2021) είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συνδεθούν και να συνομιλήσουν με τον Vice President of Education, Microsoft, Antony Salcito τον Νοέμβριο του 2020.

«Βασικές δεξιότητες του μέλλοντος είναι η συνεργασία, η επικοινωνία, η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα.»

Θέμα της συνάντησης ήταν οι δεξιότητες του μέλλοντος, απαραίτητες για όλους τους μελλοντικούς επαγγελματίες ανεξάρτητα από τον τομέα εξειδίκευσής τους. Απαντώντας στις ερωτήσεις των μαθητών που ακολούθησαν τη σύντομη παρουσίαση του σχολείου μας o Antony Salcito υπερθεμάτισε τη σημασία της απόκτησης μελλοντικών δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης. Βασικές δεξιότητες του μέλλοντος είναι η συνεργασία, η επικοινωνία (απομακρυσμένη και μη), η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα, είπε. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν η υπολογιστική σκέψη και ο προγραμματισμός.

Συνέχισε λέγοντας ότι εξαιρετικά σημαντικές στην εργασία του μέλλοντος προβάλλουν και δεξιότητες όπως η ενσυναίσθηση, η αποδοχή της διαφορετικότητας. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν να παίρνουν ρίσκα, να επιδεικνύουν επιμονή, να είναι ικανοί να επεξεργάζονται νέες ιδέες και να μπορούν να χτίζουν και να διατηρούν υγιείς σχέσεις στο εργασιακό τους περιβάλλον. Η απόκτηση όλων αυτών των δεξιοτήτων ξεκινά στο σχολείο και οι μαθητές πρέπει να έχουν συνείδηση των δεξιοτήτων που αποκτούν. Να γνωρίζουν τα δυνατά σημεία τους και να προσπαθούν πάντα να βελτιώνονται. «Η χρήση του οικοσυστήματος Μ365 (Teams, Forms, SharePoint κ.τ.λ.), το οποίο χρησιμοποιείτε στο σχολείο σας καθημερινά βοηθά στην απόκτηση και καλλιέργεια όλων αυτών των δεξιοτήτων.», είπε χαρακτηριστικά.

«Είστε τυχεροί που τόσοι εκπληκτικοί εκπαιδευτικοί σας υποστηρίζουν.»

Ο Antony Salcito τόνισε επίσης ότι το μέλλον της εκπαίδευσης βασίζεται όχι μόνο στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους επιλέγουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί να το κάνουν. «Είστε τυχεροί που τόσοι εκπληκτικοί εκπαιδευτικοί σας υποστηρίζουν. Το σχολείο σας ήταν πολύ καλά προετοιμασμένο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εμείς στη Microsoft το επικροτούμε. Επιδείξατε όλοι στο σχολείο σας επιμονή και με μεγάλη ενέργεια υποστηρίξατε και υποστηρίζετε την εξ αποστάσεως και την υβριδική εκπαίδευση. Αποτελείτε παράδειγμα για όλα τα σχολεία της Ελλάδας», τόνισε.

Δείτε τη συνάντηση των μαθητών με τον Antony Salcito