«Μια μέρα στο μουσείο»

Μπορεί ο κορονοϊός να μας κρατήσει μακριά από τα μουσεία; «Όχι!», φωνάζουν οι μαθητές των Προνηπίων και των Νηπίων

«Μια μέρα στο μουσείο»

Μπορεί ο κορονοϊός να μας κρατήσει μακριά από τα μουσεία; «Όχι!», φωνάζουν οι μαθητές των Προνηπίων και των Νηπίων. Οι μικροί μαθητές των Εκπαιδευτηρίων, στο πλαίσιο των διαδικτυακών ομίλων, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε διάσημα μουσεία του κόσμου και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Εξερευνώντας το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (The MET), θαύμασαν έργα τέχνης του Vincent van Gogh και με αφορμή τους πίνακές του «Ηλιοτρόπια», δημιούργησαν τον δικό τους πίνακα ζωγραφικής. Στη συνέχεια ανακάλυψαν μια σπάνια συλλογή παλαιών μουσικών οργάνων, ενώ, αργότερα, μπήκαν στην αίθουσα των πανοπλιών, έμαθαν λεπτομέρειες για τη ζωή των ιπποτών και έφτιαξαν το δικό τους οικόσημο. Για να περιηγηθείτε στο μουσείο, πατήστε εδώ.

Το ταξίδι συνεχίστηκε στην Αγγλία, στο Εθνικό Μουσείο του Βασιλικού Ναυτικού. Εκεί γνώρισαν το επιβλητικό HMS Trincomalee, το παλαιότερο πολεμικό πλοίο που ακόμη επιπλέει. Περιηγήθηκαν στο κατάστρωμα, «κατέβηκαν» τα σκαλοπάτια του και μπήκαν στο εσωτερικό του. Εκεί είδαν την καμπίνα του καπετάνιου, τα κανόνια του πλοίου και έφτιαξαν τον δικό τους πειρατικό χάρτη. Για να περιηγηθείτε στο μουσείο, πατήστε εδώ.

Ακόμη πραγματοποίησαν εικονική περιήγηση στο Bicycle Museum of America και έμαθαν για την ιστορία του ποδηλάτου. «Περπατώντας διαδικτυακά» ανάμεσα στα εκθέματα είδαν το πρώτο ποδήλατο του κόσμου και παρακολούθησαν την εξέλιξή του στο πέρασμα των χρόνων. Για να περιηγηθείτε στο μουσείο, πατήστε εδώ.

Tέλος, ταξίδεψαν στο Duxbury της Μασαχουσέτης, όπου εξερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους ενός πυροσβεστικού σταθμού. Παρατήρησαν τα οχήματα και τον εξοπλισμό των πυροσβεστών και έμαθαν από τους ίδιους περισσότερες λεπτομέρειες για το σπουδαίο επάγγελμα του πυροσβέστη. Για να περιηγηθείτε στον πυροσβεστικό σταθμό, πατήστε εδώ.