Ανακοίνωση της Microsoft για τα Showcase Schools

Για 6η συνεχόμενη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη αναδείχθηκαν από τη Microsoft ως Showcase School 2021 – 2022

Ανακοίνωση της Microsoft για τα Showcase Schools

Για 6η συνεχόμενη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη αναδείχθηκαν από τη Microsoft ως Showcase School 2021 – 2022, αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο τους, που στόχο έχει την ένταξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη σύγχρονη τάξη. Τα Microsoft Showcase Schools ανήκουν σε μία παγκόσμια κοινότητα σχολείων αναγνωρισμένη και καταξιωμένη για το εκπαιδευτικό όραμα και την καινοτομία στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία, καθώς προετοιμάζουν με τον καλύτερο τρόπο τους μαθητές τους για το μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν καταφέρει, μέσω καινοτόμων mobile και cloud τεχνολογιών της Microsoft, να ενισχύσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, προσφέροντας στους μαθητές τους νέους και πιο εξατομικευμένους τρόπους εκμάθησης και εφοδιάζοντάς τους με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Για τη σχολική χρονιά 2021 - 2022, 110 εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων έχουν αναγνωριστεί ως Microsoft Innovative Educators, από τους οποίους 74 εκπαιδευτικοί αναδείχτηκαν ως Microsoft Innovative Educator Experts. Επιπλέον, 10 εκπαιδευτικοί μας έχουν κατακτήσει τον τίτλο MIE Τrainer και 30 MCE (Microsoft Certified Educator), ενώ σε 2 εκπαιδευτικούς έχει απονεμηθεί ο τίτλος Microsoft Innovative Educator Fellow.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί αποτελούν πλέον μέλη του παγκόσμιου δικτύου της Microsoft, στο οποίο ανήκουν περισσότεροι από 150.000 εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο.

Τα Εκπαιδευτήρια ως «Microsoft Showcase School» αποτελούν πρότυπο για το σύνολο των υπόλοιπων σχολείων της κοινότητας στην οποία ανήκουν, ενώ στόχος είναι το όραμα ενός έξυπνου και σύγχρονου σχολείου να γίνει πραγματικότητα για όλα τα σχολεία. Για τον σκοπό αυτό διοργανώνουν κάθε χρόνο την Ημερίδα Smart Education που απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προσφέρεται δωρεάν. Φέτος η Ημερίδα έχει τον τίτλο «5G - Μία νέα εποχή για την εκπαίδευση» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021.