Τα Εκπαιδευτήρια θυμούνται και τιμούν τον Ντούσαν Ίβκοβιτς

Ο αθλητικός κόσμος σκύβει το κεφάλι και σιγεί για λίγο συναισθανόμενος το μέγεθος της απώλειας ενός εκ των σπουδαιότερων προπονητών του κόσμου, του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο αθλητικός κόσμος σκύβει το κεφάλι και σιγεί για λίγο συναισθανόμενος το μέγεθος της απώλειας ενός εκ των σπουδαιότερων προπονητών του κόσμου, του Ντούσαν Ίβκοβιτς

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς με τον ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων, Ευάγγελο Μαντουλίδη, να φωτογραφίζονται με τον Νίκο Ζήση, μαθητή, τότε, των Εκπαιδευτηρίων και παγκόσμιο πρωταθλητή καλαθοσφαίρισης και τον Νίκο Κεραμέα, προπονητή Εθνικής Ομάδας Νέων. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1999, μετά την προπόνηση της ΑΕΚ στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων.

Αγώνες, προπονήσεις, μνήμες, τίτλοι, στιγμές, σκέψεις, προσπάθεια, ώρες ατελείωτες στο παρκέ, βραβεύσεις και τιμές, αλλά πάνω από όλα γενναιοδωρία και προσφορά από τον coach Ντούσαν Ίβκοβιτς που υπηρέτησε, δίδαξε και διέδωσε το basketball με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Η επίσκεψή του στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των τυχερών παικτών αλλά και προπονητών που την ημέρα εκείνη τον γνώρισαν από κοντά, συνομίλησαν μαζί του και άκουσαν τις σκέψεις του για το basketball.

Η μνήμη του θα αγκαλιάζει πάντοτε το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον του αγαπημένου του basketball. 

Αιωνία η μνήμη του!