Τα δευτεράκια ανεβαίνουν «Στις 7 κορυφές»

Τα δευτεράκια ανεβαίνουν «Στις 7 κορυφές»

Τα δευτεράκια ανεβαίνουν «Στις 7 κορυφές»

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων με την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Ρουσάκη «Στις 7 κορυφές», εκδόσεις Πατάκη.

Οι μαθητές ξεφύλλισαν μαζί με τη συγγραφέα σελίδες του βιβλίου, αυτής της υπέροχης αλληγορικής ιστορίας που συνοδεύεται με μια περιήγηση στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου. Συγχρόνως έκαναν αναφορά σε εκείνα τα εσωτερικά χαρίσματα που χρειάζεται να καλλιεργήσουν τα παιδιά, για να κατακτήσουν τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Στη διάρκεια της βιβλιοπαρουσίασης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν διαδικτυακά με την κεντρική ηρωίδα του βιβλίου, τη Χριστίνα Φλαμπούρη, την πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο Έβερεστ και ολοκλήρωσε το «7 Summits Project».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάχθηκε στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων του προγράμματος «Μιλάμε για Μας», καθώς μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο μπόρεσαν τα παιδιά να αντλήσουν υγιή πρότυπα, να θωρακιστούν με δύναμη και όνειρα για την πραγμάτωση των στόχων τους.

Οι μαθητές εντυπωσιασμένοι από την ιστορία αποχώρησαν... με xίλιες δυο εικόνες και σκέψεις στο μυαλό!