Συμμετοχή μαθήτριας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας

Διακρίσεις μαθητών στον 12ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου

2η και 3η θέση στον 11ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Η μαθήτριά μας της Β' Λυκείου, Ό. Κεραμέως, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που θα γίνει στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας στις 26 - 29 Μαΐου 2022. Επιλέχθηκε από την επιτροπή του Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου με κριτήριο την ξένη γλώσσα ως 1η συμμετέχουσα και ως 1ος επιλαχών επιλέχθηκε ο μαθητής της Β’ Λυκείου Δ. Καραβασίλης.

Επίσης, ο Δ. Καραβασίλης και η Ο. Κεραμέως κατέκτησαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα στην τελική φάση του 11ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (ΚΕΣ) καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.).

Ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοσοφίας πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2022, με γενικό θέμα «Αίσθηση, νόηση και το ερώτημα για τη γνώση».

Επιπλέον, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard προσφέρει από τη φετινή χρονιά, πέραν των βιβλίων που δίδονται στους νικητές/τριες και σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες του Τελικού, ως ειδικό έπαθλο στη μαθήτρια Ό. Κεραμέως που προκρίθηκε πρώτη στην ελληνική αντιπροσωπεία για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, υποτροφία για μια θέση στο θερινό πρόγραμμα για μαθητές Λυκείου, «High School Summer Program – HSSP», που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Ναύπλιο. Το Θερινό Πρόγραμμα Λυκείου, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου - 15 Ιουλίου, 2022.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το θερινό πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Πηγή