Η Α΄Δημοτικού σε… διαστημική αποστολή

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού, με αφορμή το σχέδιο εργασίας STREAM STEPS με τίτλο «Αστέρια και πλανήτες στα χέρια σου», επισκέφτηκαν την Eduact και υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM και εκπαιδευτικής ρομποτικής «Space Adventure». Το πρόγραμμα ανήκει στα «Δημιουργικά Πρωινά» και πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εργαστήριο ρομποτικής.

Η εξερεύνηση του διαστήματος πάντα ενθουσίαζε μικρούς και μεγάλους. Πόσα ξέρουμε όμως για το σπίτι μας, το ηλιακό σύστημα; Ο Πλούτωνας γιατί δεν ανήκει πια στην οικογένεια των πλανητών μας; Αν δεν είναι πλανήτης, τότε σε ποια κατηγορία ουράνιων σωμάτων ανήκει; Τα πρωτάκια από την έναρξη κιόλας του προγράμματος, φρέσκαραν όσα ήδη ήξεραν, ενώ παράλληλα έμαθαν νέα ενδιαφέροντα πράγματα για τους γειτονικούς πλανήτες.

Στο εργαστήριο αυτοαξιοποιήθηκαν σύγχρονα μέσα, όπως το quiz ερωτήσεων και οι παρουσιάσεις, σε συνδυασμό με τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό LEGO Education SPIKE Essential. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια πρόκληση, την οποία κλήθηκαν τα παιδιά να ολοκληρώσουν. Ο καλύτερος συνδυασμός μάθησης και διασκέδασης!