Ημέρα Ευάγγελου Μαντουλίδη - 25 χρόνια μετά οι Παγκόσμοι Πρωταθλητές Σχολικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης του 1999 ξανά στο γήπεδο και στο σχολείο της

25 χρόνια μετά η Πρωταθλήτρια Κόσμου στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης (Ισραήλ, 1999) επέστρεψε στο γήπεδό της και στο σχολείο της, σε μια τιμητική εκδήλωση που παρακολούθησαν εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες, αθλητές, τα τμήματα της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης, τα αγωνιστικά τμήματα των Εκπαιδευτηρίων καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας, όπως ο κ. Γιάννης Παπαγεωργίου, Συντονιστής Γρ. Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης, ο κ. Νίκος Τζόλλας, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΠΚΜ, της εκπαίδευσης, όπως ο κ. Αλέξης Κόπτσης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, του Αθλητισμού, όπως ο κ. Βαγγέλης Λιόλιος, Πρόεδρος ΕΟΚ κ.ά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής στον Ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων Ευάγγελο Μαντουλίδη, που έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς αθλητές να βρουν τον δρόμο τους προς την κορυφή, που έκανε το όνειρό του όνειρο πολλών παιδιών, που φώτισε με το παράδειγμά του τον δρόμο πολλών μαθητών και μαθητριών.

25 χρόνια μετά η παγκόσμια πρωταθλήτρια, η ομάδα εκείνη που γέμισε περηφάνια και αισιοδοξία το σχολείο και την Ελλάδα επέστρεψε στα Εκπαιδευτήρια σε μια ημέρα μνήμης, σε μια γιορτή του αθλητισμού και της παιδείας που στόχο είχε να μάθει στους νεότερους και να θυμίσει σε όλους ότι αξίζει να ζει κανείς για ένα όνειρο.

Στη γιορτή αυτή περίσσεψε η συγκίνηση, αφού όλοι οι τιμώμενοι αναφέρθηκαν με σεβασμό και αγάπη στον ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων Ευάγγελο Μαντουλίδη, ο οποίος στήριξε και εμψύχωνε διαρκώς εκείνη τη σχολική ομάδα μπάσκετ, που έμελλε να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια, ενώ μίλησαν για το πάθος που είχε για το μπάσκετ, αλλά πάντα σε συνδυασμό με την παιδεία των μαθητών.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι αθλητές και οι προπονητές της ομάδας του 1999 από την Αικατερίνη Μαντουλίδου, Πρόεδρο των Εκπαιδευτηρίων.

 

Στην Πρωταθλήτρια Ομάδα του 1999 έπαιξαν προσωπικότητες που ξεχώρισαν αργότερα στην Euroleague και σε άλλες διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα έδωσαν το παρών οι αθλητές:

Θ. Αγλαμίσης, Μ. Δεμερτζής, Ν. Ζήσης, Κ. Κυριαζόπουλος, Χ. Μαρκόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαϊωάννου, Ν. Σιδηρόπουλος, Γ. Σουρμελίδης.

Ενώ τιμήθηκαν και οι προπονητές της ομάδας:

Α. Ζουρνατσίδης, Ν. Κεραμεύς, Σ. Μαρκόπουλος, Ε. Χασιώτης.

 

Η εκδήλωση είχε και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Η γιορτή αυτή του αθλητισμού έκλεισε με αγώνα μπάσκετ μεταξύ της ομάδας που κατέκτησε το 1999 τον τίτλο της Πρωταθλήτριας στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα, στο Ισραήλ, και της σημερινής σχολικής ομάδας των Εκπαιδευτηρίων, ο οποίος έληξε με ισοπαλία.

 

 

info

Διακρίσεις της Σχολικής Ομάδας των Εκπαιδευτηρίων στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αγοριών Λυκείου

 

1999, Ισραήλ
Χρυσό Μετάλλιο

 

2005, Πολωνία

Αργυρό Μετάλλιο

 

2009, Τουρκία

Χάλκινο Μετάλλιο

 

2019, Ελλάδα

5η θέση

 

2013, Κύπρος

11η θέση

 

Συλλογή φωτογραφιών