Διοργανώσεις

Forensics 2019

Το Πανελλήνιο Τουρνουά Έντεχνου και Ρητορικού Λόγου στα Αγγλικά, «Panhellenic Forensics Association Tournament 2019», διοργανώθηκε φέτος, με τεράστια επιτυχία, από τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, από την Πέμπτη, 28 Μαρτίου έως την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 450 μαθητές από 19 αγγλόφωνα και ελληνόφωνα, ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πάτρα:

American Community Schools (ACS), American Farm School, Anatolia College, Campion School, Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη Λάρισας, Εκπαιδευτήρια Γείτονα, Hellenic-American Educational Foundation (HAEF), Εκπαιδευτήρια I.M. Παναγιωτόπουλου, Ιόνιος Σχολή, Πρότυπο Λύκειο Καστριτσίου Πάτρας, Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Σχολή Μωραΐτη, Εκπαιδευτήρια  Νέα Γενιά Ζηρίδη, PIERCE - The American College of Greece, Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή, St Catherine's British School, St Lawrence College.

Τα Εκπαιδευτήρια συμμετέχουν από το 1994 στο Πανελλήνιο τουρνουά και έχουν αποσπάσει:

Τέσσερις φορές  την 1η θέση

Μία φορά  τη 2η θέση

Δύο φορές την 3η  θέση

Επτά φορές την 4η  θέση


Εγγραφή κριτών

Περισσότερες πληροφορίες

 

Αγώνες Τέχνης

Οι Αγώνες Τέχνης απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου της Ελλάδας και της Ομογένειας και αφορούν το θέατρο, την ποίηση, τη μουσική (μουσικά και χορωδιακά σύνολα), τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και την παραγωγή video. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα σε ένα περιβάλλον εκπαιδευτικό που διδάσκει και εξασφαλίζει τον καθαρό και δίκαιο αγώνα να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία και παράλληλα να συνειδητοποιήσουν την αξία της τέχνης στη σύγχρονη εποχή. Η συμμετοχή τους μάλιστα σε τέτοιους αγώνες ενδυναμώνει την ψυχολογία τους, βελτιώνει την κοινωνικότητά τους και αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία, για να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν. Οι Αγώνες λαμβάνουν χώρα κάθε έτος στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη (12ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, Θέρμη, Θεσσαλονίκη).

Θεατρική ομάδα οκτώ κοριτσιών με μάσκες που παριστάνουν λαϊκό δικαστήριο, κατά τη διάρκεια των αγώνω τέχνης των εκπαιδευτηρίων ευάγγελου μαντουλίδη

Με μεγάλη επιτυχία  και  με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 600 μαθητών  από 25 Γυμνάσια και Λύκεια από την Ελλάδα και την Ομογένεια πραγματοποιήθηκαν, στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη  από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 2 Μαρτίου  2019, για πέμπτη χρονιά οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Τέχνης με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν  στο θέατρο, την ποίηση, τη μουσική (μουσικά και χορωδιακά σύνολα), τη ζωγραφική και τη φωτογραφία.

Σε ένα περιβάλλον εκπαιδευτικό, που διδάσκει και εξασφαλίζει τον καθαρό και δίκαιο αγώνα, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην καλλιτεχνική έκφραση-δημιουργία και παράλληλα να συνειδητοποιήσουν την αξία της  τέχνης στη σύγχρονη εποχή.

Η κριτική επιτροπή της κάθε κατηγορίας, που αποτελούνταν από καταξιωμένες προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο των μαθητικών δημιουργιών.

Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων στους συμμετέχοντες ενώ το κοινό παρακολούθησε το  μουσικοχορευτικό δρώμενο από τους μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης.


Πόστερ/Πρόγραμμα

Πρόγραμμα

Δελτίο
Τύπου

Βίντεο
& Φωτογραφίες

Agones_Technis_2018

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 600 τουλάχιστον μαθητών από 37 Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας και της Ομογένειας πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες, που διοργάνωσαν με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη. Στους Αγώνες Τέχνης οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο θέατρο, τη μουσική, την ποίηση, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το video.

Οι Αγώνες Τέχνης ήταν ένα τριήμερο γεμάτο πολιτισμό, εκπαίδευση, δημιουργική συνάντηση και συνύπαρξη με τους συνομηλίκους, γόνιμο προβληματισμό, χαρά, αισιοδοξία για τις νέες γενιές, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, να συνειδητοποιήσουν την αξία της τέχνης στη σύγχρονη εποχή, να δημιουργήσουν με ευαισθησία και ανθρωπιά.

Την τελευταία ημέρα των Αγώνων Τέχνης πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων.


Πρόγραμμα

Δελτίο
Τύπου

Αφίσα

Βίντεο
& Φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 600 μαθητών από 25 Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας και της Ομογένειας πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες, που διοργάνωσαν με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο θέατρο, τη μουσική, την ποίηση, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το video.

Ήταν ένα τριήμερο γεμάτο τέχνη, πολιτισμό, εκπαίδευση, δημιουργική συνάντηση και συνύπαρξη με τους συνομηλίκους, γόνιμο προβληματισμό, χαρά, αισιοδοξία για τις νέες γενιές, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, να συνειδητοποιήσουν την αξία της τέχνης στη σύγχρονη εποχή, να δημιουργήσουν με ευαισθησία και ανθρωπιά.

Την τελευταία ημέρα των Αγώνων Τέχνης πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων. Στην τελετή συμμετείχαν και οι μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι παρουσίασαν ένα ξεχωριστό μουσικοχορευτικό δρώμενο, καθώς ο χορός δεν θα μπορούσε να λείψει από τους Αγώνες Τέχνης. Επιπλέον συγκίνησαν το κοινό με το video «Μια ιστορία αγάπης…», το οποίο ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στην Πόλη και στο Γηροκομείο Βαλουκλί, παραμονές Χριστουγέννων.  Στη συνέχεια δόθηκαν τα βραβεία όλων των κατηγοριών.


Πρόγραμμα

Δελτίο
Τύπου

Φωτογραφίες
Εκδήλωσης

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 600 μαθητών από 42 Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας και της Ομογένειας πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες, που διοργάνωσαν με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο θέατρο, τη μουσική, την ποίηση, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το video.

Ήταν ένα τριήμερο γεμάτο τέχνη, πολιτισμό, εκπαίδευση, δημιουργική συνάντηση και συνύπαρξη με τους συνομηλίκους, γόνιμο προβληματισμό, χαρά, αισιοδοξία για τις νέες γενιές, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, να συνειδητοποιήσουν την αξία της τέχνης στη σύγχρονη εποχή, να δημιουργήσουν με ευαισθησία και ανθρωπιά.

Την τελευταία ημέρα των Αγώνων Τέχνης πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων. Η τελετή ξεκίνησε με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ, που δημιούργησαν οι μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης, με θέμα «Πόσοι είναι οι Ρωμηοί της Πόλης;» και ακολούθησε ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο από τους μαθητές του Ζωγραφείου. Στη συνέχεια δόθηκαν τα βραβεία όλων των κατηγοριών. Την τελετή απονομής παρουσίασαν ο Παναγιώτης Κουντουράς και ο Στάθης Κόλιας.

Στους Αγώνες Τέχνης συμμετείχαν τα εξής σχολεία: 1ο ΓΕΛ Εχεδώρου, 1ο Γυμνάσιο Εχεδώρου, 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου, 2ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, 2ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων, 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, 3ο ΓΕΛ Ευόσμου,3ο ΓΕΛ Καβάλας,7ο Γυμνάσιο Καβάλας, 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Βαλλιάνειο Γενικό Λύκειο Κεραμείων, Γυμνάσιο Γενισέας Ξάνθης, Γυμνάσιο Ηράκλειας Σερρών, Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, Εκπαιδευτήρια Καίσαρη , Ζωγράφειο Γυμνάσιο - Λύκειο, Ιόνιος Σχολή, Λύκειο Ευρωπού.


Πρόγραμμα

Δελτίο
Τύπου

Φωτογραφίες

Η μαθητική δημιουργικότητα και η έκφραση μέσα από την τέχνη ξεδιπλώθηκαν στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς «Αγώνες Τέχνης» που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 300 μαθητές, 19 Γυμνασίων και Λυκείων από την Ελλάδα και την Ομογένεια, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο θέατρο, την ποίηση, τη μουσική (μουσικά και χορωδιακά σύνολα), τη ζωγραφική και το Video. Στο καλλιτεχνικό τριήμερο, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2015, οι μαθητές των σχολείων που πήραν μέρος μπόρεσαν να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να αναζητήσουν δημιουργικές και εποικοδομητικές διόδους επικοινωνίας.

Στόχος όλων των συμμετεχόντων ήταν όχι τόσο το έπαθλο όσο η προσπάθεια, ο αγώνας και η δημιουργική συνάντηση, η συνύπαρξη με τους συνομηλίκους, ο γόνιμος προβληματισμός και η καλλιτεχνική έκφραση.

Στους Αγώνες Τέχνης συμμετείχαν τα εξής σχολεία: 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, 1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας, 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου, 3ο ΓΕΛ Ευόσμου, Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, Ζωγράφειο Γυμνάσιο - Λύκειο, 5ο ΓΕΛ Καβάλας, 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, 4η Κοινότητα Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης, Γενικό Λύκειο Λαγκαδά, Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη, 1ο Πειραματικό Λύκειο «Μανόλης Ανδρόνικος», 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Γυμνάσιο Συκιάς Χαλκιδικής, Γυμνάσιο Φιλιατών.


Δελτίο
Τύπου

Πρόγραμμα

Προσομοίωση Ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ένας από τους βασικούς και ουσιώδεις στόχους ενός ελληνικού σχολείου με ευρωπαϊκό χαρακτήρα και οικουμενικό προσανατολισμό είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και η σφυρηλάτηση της εθνικής και ευρωπαϊκής συνείδησης των μαθητών του. Για να υπάρξει ευρωπαϊκή ταυτότητα, σημαντική προϋπόθεση είναι η επαφή και η γνωριμία των νέων με τα θεσμοθετημένα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προασπίζουν τη δημοκρατία και το μέλλον της.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, με την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Φ15.1/159008/Δ2/25/09/2018, διοργανώνουν την Πέμπτη και Παρασκευή, 17 και 18 Ιανουαρίου 2019 «Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» για μαθητές της Α΄ Λυκείου όλων των σχολείων της Ελλάδας.

Περισσότερα...


Μια ματιά στην
Προσομοίωση του 2019

Ψηφίσματα
Επιτροπών

Δελτίο
Τύπου

 

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, με την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Φ15.1/156402/Δ2/20-09-2017, διοργανώσαν την Πέμπτη και Παρασκευή, 18 και 19 Ιανουαρίου 2018 «Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» για μαθητές της Α΄ Λυκείου όλων των σχολείων της Ελλάδας.

Η διαδικασία της προσομοίωσης συνίσταται στη συγκρότηση οκτώ επιτροπών στις οποίες θα κατανεμηθούν περισσότεροι από 120 μαθητές της Α΄ Λυκείου. Κάθε μία από αυτές τις επιτροπές προτείνει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση και δέχεται τις αντίστοιχες ερωτήσεις και αντικρούσεις σε επιμέρους άρθρα του από τις υπόλοιπες επιτροπές. Στόχος είναι μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο να προκύψουν, κατόπιν ψηφοφορίας, οκτώ νομοσχέδια που θα δίνουν λύση σε φλέγοντα ζητήματα.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Ευρωβουλευτής κ. Εύα Καϊλή, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Περισσότερα...


Μια ματιά στην
Προσομοίωση του 2018

Ψηφίσματα
Επιτροπών

Δελτίο
Τύπου

Σε αίθουσα «Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» μετατράπηκε την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017,  το αμφιθέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων  Ε. Μαντουλίδη, αφού μαθητές της Α’ Λυκείου, οκτώ σχολείων από όλη την Ελλάδα ως «Ευρωβουλευτές», συμμετείχαν σε Επιτροπές, έφεραν νομοσχέδια προς ψήφιση, δέχτηκαν  τροπολογίες σε επιμέρους άρθρα, ψήφισαν και καταψήφισαν άρθρα και νομοσχέδια.

Η Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  που  είχε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και  την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, εγγράφεται στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολικοί Πρέσβεις του ΕΚ και στην έναρξή της έγινε η απονομή των διπλωμάτων επιβράβευσης στους καθηγητές και μαθητές «Πρέσβεις του ΕΚ»,  οι οποίοι συμμετείχαν επιτυχώς στην πιλοτική φάση του προγράμματος κατά το 2016.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ.  Τάσος Κουράκης, ο Ευρωβουλευτής κ. Κώστας Χρυσόγονος  και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Περισσότερα...


Πρόγραμμα

Δελτίο Τύπου

Δείτε
την Προσομοίωση

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη διοργάνωσαν την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015, την «Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Η διαδικασία της προσομοίωσης συνίσταται στη συγκρότηση τεσσάρων επιτροπών στις οποίες έχουν κατανεμηθεί περισσότεροι από εκατό μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου. Κάθε μία από αυτές τις επιτροπές προτείνει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση και δέχεται τις αντίστοιχες τροπολογίες σε επιμέρους άρθρα του από τις υπόλοιπες επιτροπές. Στόχος είναι μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο να προκύψουν, κατόπιν ψηφοφορίας, τέσσερα νομοσχέδια που θα δίνουν λύση σε φλέγοντα ζητήματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η εκπαίδευση, το περιβάλλον και η απασχόληση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, και οι π. Ευρωβουλευτές κ. Ιωάννης Γκλαβάκης και κ. Χρυσούλα Παλιαδέλη.

Περισσότερα...


Πρόγραμμα

Δελτίο Τύπου

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Hackathlon

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη οργανώνουν  με ιδιαίτερη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Hackathlon». Η ιδέα του προγράμματος είναι απλή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή. Κάθε μαθητής θα πρέπει να «σπάσει» μυστικούς κωδικούς και να πλοηγηθεί από επίπεδο σε επίπεδο στις ειδικά σχεδιασμένες ιστοσελίδες μας.

Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να λύσει μαθηματικούς και διάφορους άλλους γρίφους, να αναζητήσει πληροφορίες, να επεξεργαστεί διαγράμματα, να εξερευνήσει χάρτες, κοκ. Στο Hackathlon, λοιπόν, οι μαθητές παίζουν μαθαίνοντας και μαθαίνουν παίζοντας!

Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε μαθητές από Δ΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου.

 • 1η φάση:
  Oι μαθητές μπορούν να παίξουν οποιαδήποτε στιγμή από οποιοδήποτε σημείο επιθυμούν. Θα πρέπει να πλοηγηθούν σε 50 διαφορετικά επίπεδα μέσα σε 1 ώρα και έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν μέχρι τρεις προσπάθειες.
  Η προσπάθεια με την καλύτερη επίδοση είναι αυτή που θα αποτελέσει και το εισιτήριο για τον τελικό.
 • 2η Φάση:
  Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν σε πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα και να πλοηγηθούν και πάλι σε 50 διαφορετικά επίπεδα μέσα σε 1 ώρα.
  Από κάθε τάξη:

  • Θα διαγωνιστούν οι 100 μαθητές που είχαν την καλύτερη επίδοση στην 1η φάση.
  • Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις.

Οι γρίφοι είναι γενικών γνώσεων και καλύπτουν όλα τα μαθήματα που διδάσκονται σε κάθε τάξη. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις Πληροφορικής, πέρα από δεξιότητες βασικής χρήσης (πλοήγηση σε ιστοσελίδες, χρήση μηχανών αναζήτησης κοκ).  Και στις δύο φάσεις οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα εργαλεία του υπολογιστή (αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, αριθμομηχανή, κ.λπ.)

Πέρα από τα τρία βραβεία που θα μοιραστούν στους τρεις πρώτους μαθητές, η Microsoft Hellas και οι υπόλοιποι συνεργάτες - χορηγοί του διαγωνισμού θα προσφέρουν πλούσια δώρα. Μπορείτε να ενημερώνεστε για αυτά από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Η βράβευση των νικητών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων τον Ιούνιο.

Ζωγράφειος Αγών

Στο πλαίσιο του ετήσιου Διεθνούς  Μαθητικού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως και τα Εκπαιδευτήρια  Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης σκοπεύουν να αναβιώσουν τον Ζωγράφειο Αγώνα. Ο «Ζωγράφειος Αγών» είχε θεσμοθετηθεί από τον Φιλολογικό Σύλλογο Κωνσταντινουπόλεως, στα τέλη του 19ου αιώνα, για τη βράβευση δέκα εκθέσεων «περί ζώντων μνημείων», δηλαδή εκθέσεων που παρουσίαζαν «τις ελληνικές διαλέκτους, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαού», με τη «γενναία χορηγία του αγωνοθέτου και μεγάλου του Συλλόγου ευεργέτου Χρηστάκη Εφέντη Ζωγράφου».

Διεθνής διαγωνισμός λογοτεχνίας «Ζωγράφειος Αγών» 2018 με θέμα:

«Στις γειτονιές της Πόλης»

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Διηγήματος «Ζωγράφειος Αγών» με θέμα «Στις γειτονιές της Πόλης», σύμφωνα με την απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι τα εξής:

1η θέση Τίτλος Διηγήματος Στα πόδια της αιώνιας άνοιξης
Ψευδώνυμο Αναστασιάδου Μαγδαληνή
Ονοματεπώνυμο Πέτρου Νεκταρία
2η θέση Τίτλος Διηγήματος Τα σταυροδρόμια των λαών
Ψευδώνυμο Περότης
Ονοματεπώνυμο Παρασκευουλάκου Βασιλική
3η θέση Τίτλος Διηγήματος Η πόλη του πατέρα
Ψευδώνυμο Θεοδώρου Κωνσταντίνα
Ονοματεπώνυμο Ιορδάνου Κατερίνα

Κριτική Επιτροπή
Πρόεδρος: Κατρίν Βελισσάρη, τ. Διευθύντρια Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)
Θανάσης Βαλτινός, Συγγραφέας, Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών
Θέμης Πάνου, Ηθοποιός, Συγγραφέας
Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Συγγραφέας
Κατερίνα Σχινά, Δημοσιογράφος, Κριτικός Λογοτεχνίας, Μεταφράστρια


Όροι συμμετοχής

Αφίσα

Διαγωνισμός διηγήματος με θέμα:
«Κωνσταντινούπολη: πόλη αληθινή ή πόλη ονειρική»

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Διηγήματος «Ζωγράφειος Αγών» με θέμα «Κωνσταντινούπολη: πόλη αληθινή ή πόλη ονειρική», σύμφωνα με την απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι τα εξής:

1η θέση Τίτλος Διηγήματος Μπιτ Παζάρ
Ψευδώνυμο Νικόλαος Παρθένης
Ονοματεπώνυμο Δώρα Καραθανάση
2η θέση Τίτλος Διηγήματος Καθημερινότητα
Ψευδώνυμο Ιππότης με το Ρόδο
Ονοματεπώνυμο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης
3η θέση Τίτλος Διηγήματος Κωνσταντινούπολη, πόλη αληθινή ή πόλη ονειρική
Ψευδώνυμο Τσάφαρ Καμνένλης
Ονοματεπώνυμο Αλεξάνδρα Χρυσικοπούλου

Κριτική Επιτροπή
Πρόεδρος: Κατρίν Βελισσάρη, τ. Διευθύντρια Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)
Θανάσης Βαλτινός, Συγγραφέας, Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών
Κωνσταντίνος Μπλιάτκας, Δημοσιογράφος
Θέμης Πάνου, Ηθοποιός, Συγγραφέας
Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Συγγραφέας
Κατερίνα Σχινά, Δημοσιογράφος, Κριτικός Λογοτεχνίας, Μεταφράστρια


Αφίσα

Σεμινάρια Εκπαιδευτικών «Σχολείο»

Τα Εκπαιδευτήρια, έχοντας επίγνωση του ρόλου της διδακτικής και της μεθοδολογίας, καθώς και την ανάγκη διαρκούς αναπροσαρμογής στο εκάστοτε πρόγραμμα σπουδών και στη δομή των σχολικών βιβλίων, καθιέρωσαν τα σεμινάρια διδακτικής με γενικό τίτλο «Σχολείο», που τα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών όχι μόνο των Εκπαιδευτηρίων, αλλά και άλλων σχολείων τόσο του Νομού Θεσσαλονίκης όσο και άλλων νομών.

Παιδεία και Γλώσσα - Στη μνήμη του Ευάγγελου Μαντουλίδη
15 - 16 Μαΐου 2009

Ομιλητές

Σάββας Αναστασιάδης, Απόστολος Αποστολίδης, Καρυοφύλλης Βυζιώτης, Μαριέττα, Γιαννάκου, Χρήστος Γιανναράς, Θεόδωρος Ζιάκας, Ιωάννης Καζάζης, Σαράντος Καργάκος, Γεώργιος Καρατάσιος, Νίκος Καρατζάς, Γεώργιος Λυσαρίδης, Γεώργιος Παπαναστασίου, Θεόδουλος Ταπανίδης, Χρίστος Τσολάκης, Εύα Τσουκαλίδου, Ιωάννης Χασιώτης.

Γλώσσα και Ιστορία
08 - 09 Νοεμβρίου 2003

Ομιλητές

Ιωάννης Γρυντάκης, Γεώργιος Κόκκινος, Ηλίας Κουρτεσίδης, Δημήτριος Λούλος, Γιάννης Παρίσης, Νικήτας Παρίσης, Θεόδωρος Παπαγγελής, Ιωάννης Χασιώτης, Έκτορας Χόρτης, Ευαγγελία Ψυχογιού.


Πρόγραμμα
Συνεδρίου

Από τον Όμηρο στον Ελύτη
02 - 03 Νοεμβρίου 2002

Ομιλητές

Αγάθη Γεωργιάδου, Ηλίας Κουρτεσίδης, Ζωή Μπέλλα, Θεόδωρος Παπαγγελής, Γιάννης Παρίσης, Νικήτας Παρίσης, Αντώνης Ρεγκάκος, Γιάννης Τζανής.


Πρόγραμμα
Συνεδρίου

Σεμινάρια για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία - Αφιέρωμα στους μεγάλους δημιουργούς της νεοελληνικής λογοτεχνίας Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Άγγελο Σικελιανό και Ανδρέα Εμπειρίκο
13 - 14 Οκτωβρίου 2001

Ομιλητές

Άβρα Αυδή, Λάμπρος Βαρελάς, Ανθούλα Δανιήλ, Ερατοσθένης Καψωμένος, Γιάννης Καζάζης, Αμαλία Καραμήτρου, Γιάννης Παρίσης, Νικήτας Παρίσης, Διονύσης Τάνης, Χρίστος Τσολάκης.


Πρόγραμμα
Συνεδρίου

Μεθοδολογία και Διδακτική των Θεωρητικών και Θετικών Μαθημάτων
14 - 15 & 21 - 22 Οκτωβρίου 2000

Ομιλητές

Χρήστος Γιανναράς, Σαράντος Καργάκος, Ηλίας Κουρτεσίδης, Νίκος Μπαμπίλης, Θανάσης Ξένος, Νικήτας Παρίσης, Αντώνης Σαρηγιάννης, Κώστας Τσίπης, Χρίστος Τσολάκης, Ιωάννης Τσουκαλάς.


Πρόγραμμα
Συνεδρίου